Deze heerlijke, luchtige Brusselse wafels waren ons feestelijk dessert gisteren op Kerstdag.

Lekker met gewoon wat slagroom en poedersuiker, maar ook met vers fruit, wat je maar wil dus.

Ook op een gewone doordeweekse dag komen deze hier soms op tafel omdat ze altijd iedereen weer blij en goedgezind maken. ๐Ÿ˜‰

Ze zijn dan ook superlekker en helemaal niet moeilijk te maken!

(anders zou ik er zelf ook niet aan beginnen)

Er zijn verschillende receptjes in omloop, maar dit recept heeft zijn waarde al bewezen hier thuis en deel ik dan ook graag met jullie.

 

 

Wat heb je nodig?

250 ml melk, 250 ml water, 2 eitjes, 300 gr zelfrijzende bloem, 10 gr. verse gist, 2 zakjes vanillesuiker, 100 gr boter, snuifje zout

 

Hoe ga je te werk?

Smelt eerst de boter zodat die al wat kan afkoelen.

Scheid dan de eitjes.

Los de gist al kloppend op in de melk samen met de eidooiers.

(ik verwarm altijd de melk eerst zodat die een beetje lauw is)

Giet het water er bij en meng.

Zeef er de bloem boven en voeg het zout toe.

Dan de gesmolten boter al kloppend toevoegen.

Klop het eiwit stijf samen met de zakjes vanillesuiker en spatel luchtig het door het beslag.

Laat het deeg een half uurtje rijzen en dan… bakken maar!

Met mijn Waffle Genius kies ik ook heel makkelijk de stand ‘Brusselse wafels’ en de perfecte baktijd wordt automatisch ingesteld!

 

 

Smullen maar!