Door de week eten we geen vlees hier thuis en kookt @byevamaria dus lekker veggie.

In het weekend sta ik zelf achter de kookpotten en dan komt er al eens een lekker stukje vlees op tafel.

Behalve voor dochter 1, die al meer dan een jaar vergetarisch eet.

Deze heerlijke ‘flexi’-courgetteschotel combineert ‘the best of both worlds’ en is échte comfort food.

Iedereen happy hier thuis!

Bij Aldi Belgium vond ik zowel de courgettes als de spinazie in hun grote versmarkt.

De helft van de courgetterolletjes vulde ik met ricotta en spinazie en de andere helft met lekker kippengehakt (zot van!).

De rolletjes staan op een zacht tomatensausje (op basis van Mutti) en werden geserveerd met wat pasta (de gourmet pasta van Aldi).

 

 

Wat heb je nodig? (voor 5 personen)

2 courgettes, 250 gr ricotta, 300 gr spinazie, 250 gr kippengehakt, 1 eetlepel paneermeel, 1 klein eitje, 1 blikje tomatenpulp, 350 ml gr tomatenpassata, 2 ajuinen, 3 teentjes look, 450 gr pasta, peper en zout, Italiaanse kruidenmix, tijm

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Je maakt eerst de tomatensaus door een gesnipperde ajuin aan te stoven samen met een geplet teentje look en dan de tomatenpulp en de passata toe te voegen.

Rustig laten pruttelen op een laag vuurtje.

Kruiden met peper, zout en Italiaanse kruidenmix.

Was de courgettes en snij het steeltje er af.

Met een dunschiller schraap je dunne slierten van je courgettes.

Je doet wat olijfolie in een grote pan en je fruit een gesnipperde ajuin en twee teentjes look aan.

Je voegt de spinazie toe en laat mooi slenken.

In je ovenschotel doe je nu drie grote scheppen van de tomatensaus zodat de rolletjes er in komen te staan.

De rest van de saus zet je even apart om straks onder de pasta te mengen.

Je mengt de ricotta met de spinazie (vocht er een klein beetje uitduwen) en kruid  goed met peper en zout.

Meng het gehakt met het eitje en het paneermeel. Kruid nog met wat peper en zout.

Je vult de courgetteslierten nu met het ricotta-spinaziemengsel en het kippengehakt en je rolt ze mooi op.

Plaats de courgetterolletjes in je ovenschotel en strooi er nog wat tijm over.

Schuif voor een klein half uurtje de oven in.

Breng een pan ruim gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar.

Giet de pasta af en meng met de tomatensaus.

Haal de courgetteschotel uit de oven en serveer meteen.

 

 

Lekker hoor!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Aldi.