Grote wafeleters hier thuis.

Gelukkig dus dat vader ze zo graag bakt. ๐Ÿ˜‰

Er verschenen hier op de blog dan ook al talloze receptjes voor o.a. chocolade– , suiker-, fruit– en vanillewafels.

Bijna allemaal het lekkerst wanneer je ze ร  la minute bakt… en opeet. ๐Ÿ˜‰

Maar nog nooit voor echte bewaarwafels.

Deze kaneelwafels met speculaas kan je wel bewaren, best in een afgesloten doos wel.

Ik voegde kaneel en speculaaskruiden toe omdat ik dat nu eenmaal zo lekker vind en omdat het past bij de wintertijd en bij Sinterklaas, toch?

En.. ik verkruimelde nog wat speculaas en mengde deze kleine brokken ook onder het beslag…. lekker!

(maar kan je perfect gewoon weglaten)

Zelf zin om deze speculaaswafels te bakken?

Go!

Wat heb je nodig?

250 gr patisseriebloem, 150 gr suiker, 1 pakje vanillesuiker, 130 gesmolten boter, 3 eitjes, 3 eetlepels melk, snuifje zout, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel speculaaskruiden, (eventueel) wat speculaasbrokken

Hoe ga je te werk?

Meng de eitjes met de suiker en de vanillesuiker.

Voeg de melk toe.

Zeef er de bloem, de kaneel, de speculaaskruiden en het zout boven en meng.

Als laatste voeg je de gesmolten boter toe en je mengt nogmaals.

Optioneel breek je nu nog wat speculaasjes in kleinere stukjes en spatel je deze door het beslag.

Laat je beslag een uurtje rusten op een koele plaats.

Verhit je wafelijzer en… bakken maar!

Deze wafels werden net zoals al mijn andere wafels (typ dat woord maar eens in de zoekbalk hierboven…) gebakken met mijn Waffle Genius, het digitale wafelijzer van Domo.

Super content van dit toestel!

Makkelijk in gebruik en handig die programma’s die er standaard inzitten.

Luikse, Brusselse, ontbijtwafels…? Het kan allemaal!

Goed nieuws! Je kan er รฉรฉn winnen nu!

(vanaf nu 18 november tot en met zondag 21 November 2021 om 12u.)

Een reactie hieronder plaatsen, betekent dat je naam mee ‘in de zak’ gaat, samen met die van de volgers die via Instagram reageren.

Smakelijk. En succes!

Blogpost in fijne samenwerking met Parlez en Domo.