Ik werkte deze zomer samen met Melkmoment en maakte vier van mijn favoriete gerechtjes (met melk, ah ja) vanover de ganse wereld.

Je kan het resultaat van deze samenwerking bekijken op mijn Instagram.

Op nummer één voor mij stond ongetwijfeld deze heerlijke Zuid-Afrikaanse melktaart of ‘melktert’.

Ik at ze voor het eerst in een koffiebar in Pretoria waaaay back in 2002 en ben er sindsdien verzot op.

Deze versie is super makkelijk te maken en bovendien snel klaar.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 50 gram Solo Patisserie, 50 gram suiker, één ei, 100 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder en een snuifje zout.

Voor de vulling: een halve liter melk, 2 eieren, een klontje boter, twee eetlepels bloem, twee eetlepels maïzena, één vanillestokje, 75 gram suiker en kaneel… véél kaneel (as always)

Hoe ga je te werk?

Je start met de bodem.

Je mixt de boter en de suiker glad. Dan voeg je het ei toe. Nadien zeef je de bloem, het bakpoeder en het zout er over heen en je mengt alles goed. Nog even doorkneden en dan ben je klaar om het deeg in een ingevette taartvorm te leggen. Je bakt (blind) voor ongeveer 25 minuten op ongeveer 200 graden en daarna laat je de taartbodem afkoelen.

Ondertussen start je met het bereiden van de vulling.

Daarvoor breng je de melk, samen met een opengesneden vanillestokje en een klontje boter, aan de kook. In een andere kom mix je ondertussen de bloem, maizena, de eieren en de suiker tot een gladde massa. Voeg alles toe aan de melk en laat een beetje indikken. Je vist het vanillestokje er uit en giet alles over de taartbodem. Je strooit de kaneel er over en laat alles goed afkoelen vooraleer je serveert.

 

 

Smullen maar!