Jullie kennen me ondertussen… ja, ik bak graag en ja, het moet ‘vooruit’ gaan. 😉

Dit receptje kost je totaal geen moeite of veel tijd en levert een zeer lekker taartje op! (als ik mijn kinders mag geloven dan toch ;-).

Wat heb je nodig:

één rol kruimeldeeg, één groot bakje blauwe bessen, een half doosje bevroren braambessen, twee eetlepels vanillesuiker, twee eetlepels confituur, één pakje amandelspijs

Hoe ga je te werk?

Je vet een taartvorm lichtjes in en legt de rol kruimeldeeg er voorzichtig in.

Je maakt de amandelspijs aan (ik maakte ze ook al zelf door 150 gr amandelmeel, 150 gr suiker, een half losgeklopt ei en wat citroenrasp samen te mengen, maar nu kocht ik simpelweg een pakje van Dr. Oetker ;-)) met een half losgeklopt ei en twee theelepels citroensap.

Je smeert de amandelspijs uit over de taartbodem.

 

 

Je vermengt de bessen met de vanillesuiker en bedekt de amandelspijs ermee.

Je verwarmt twee eetlepels bessenconfituur en giet deze over de bessen.

Een 35-tal minuutjes in de oven op 200 graden en je eenvoudige bessen-frangipane taart is klaar!

Lekker met wat verse vijgen.

 

 

Smakelijk!