Wafels bij het ontbijt zijn hier thuis een absolute favoriet in het weekend.

En ja, die worden dan ‘Γ -la-minute’ gebakken door mij en warm geserveerd.

Alstublieft! πŸ˜‰

Ik deelde hier al eens een recept voor wafels uit de oven (dat lees je hier), maar ik bleef maar vragen krijgen over mijn andere wafelrecepten, dus deel ik vandaag graag mijn eenvoudig receptje voor lekkere vanillewafels.

 

 

Wat heb je nodig?

250 gr zelfrijzende bloem, 100 gr (gesmolten) boter, 2 eitjes, pakje vanillesuiker, 1 theelepeltje vanille extract, 80 gr kristalsuiker, 200 ml melk, snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Je mixt eerst de gesmolten boter met de suiker, het vanilleextract, de vanillesuiker en het zout. Dan voeg je de eitjes één voor één toe en je mixt opnieuw. Je voegt de melk toe en als laatste spatel je de bloem er door.

Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koeling.

Vet je wafelijzer lichtjes in en… bakken maar!

(wafelijzer goed heet laten worden!)

Ik serveerde de ‘breakfast waffles’ deze keer met gebakken peer, Griekse yoghurt, passievrucht, banaan Γ©n ahornsiroop.

 

 

Met wat gesmolten donkere chocolade en sprinkles zijn deze vanillewafels ook super-lekker en

worden ze ongetwijfeld een favoriet van je kids!

 

 

Smakelijk!