Deze cake is een zoveelste variatie op één van mijn appelcakes… Klopt. 😉

Maaaaaar toch heel bijzonder (én bijzonder lekker weeral) dit keer met de gestoofde appeltjes in combinatie met de lekkere aardbeien uit Hoogstraten.

#lekkervanbijons

Geloof me, schotel deze je gasten voor en ze gaan in de wolken zijn!

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

150 gr zachte boter, 100 gr kristalsuiker, 50 gr kandijsuiker + 1 eetlepel, 4 eitjes, 225 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 3 stevige eetlepels zure room, 3 appels, 200 gr aardbeien, sap van een halve citroen, 1 theelepel kaneel, snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm je oven tot 180 graden (warme lucht).

Schil de appels en snij ze in partjes. Sprenkel er het citroensap over.

Stoof ze dan aan in een klontje boter en voeg de kaneel en een eetlepel kandijsuiker toe.

Wanneer ze zacht (niet plat!) zijn, zet je ze even opzij.

Je mixt dan eerst de zachte boter met de kristalsuiker, de rest van de kandijsuiker en de vanillesuiker.

Je klopt vervolgens de eitjes los en voegt ze al mixend langzaam toe.

Voeg dan de zure room toe en meng.

Zeef er het bakpoeder, het zout en de zelfrijzende bloem boven en spatel alles door mekaar.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in schijfjes of halveer ze.

Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm (23 cm) en vet de randen lichtjes in.

Kieper de helft van het deeg er in en leg dan dan de helft van de appeltjes en aardbeien daar bovenop.

Kieper er de rest van het deeg over en daarop leg je dan nog de resterende appeltjes en aardbeien.

Schuif zo de oven in voor een goeie 50 à 55 minuten op 180 graden of tot je cakeprikker er zo goed als droog uitkomt.

Laat even afkoelen en… aansnijden!

Super lekker deze!