Rabarber… ik ben er dol op. Jullie ook?

Op deze blog vind je dan ook al tal van lekkere receptjes met dit lekker fruit zoals vb. hier en hier.

Ik werd deze week (blij) verrast door een collega met een mand vol rabarber en… besloot er dan ook maar onmiddellijk mee te bakken.

Ah ja, what did you expect.¬† ūüėČ

Deze heerlijk friszure taart vergt wel een klein beetje werk, maar is op zich helemààl niet moeilijk te maken.

Ik kwam ooit een gelijkaardig rabarber-amandeltaartje tegen op het net en was onmiddellijk gecharmeerd door het contrast tussen de strakke lijnen van de rabarber en de zachte lijnen van de bloemen.

Dus hier op de blog vandaag (en speciaal voor jullie!): mijn eigen versie.

 

 

 

Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 1 rol kruimeldeeg, 1 eetlepel bloem en 1 eetlepel suiker

Voor de amandelvulling:  100 gr amandelschilfers, zeste van 1 citroen, 1 eetlepel sinaasappelsap, 90 gr zachte boter (of Solo Patisserie), 4 eetlepels lichtbruine suiker, 1 losgeklopt ei, 20 gr bloem

Voor de afwerking: 1 rol kruimeldeeg, ongeveer 500 gr rabarber (3 à 4 grote stelen), 2 eetlepels kristalsuiker

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Vet je taartvorm lichtjes in en leg de eerste rol kruimeldeeg er voorzichtig in. Meng de eetlepel bloem en de eetlepel suiker en strooi dit over de bodem.

Meng de amandelschilfers, de zeste, het sinaasappelsap, de zachte boter, het losgeklopt ei, de bruine suiker en de bloem in een kom door mekaar en giet dit over de taartbodem.

Was de rabarberstelen en snij de rabarber nu in grote stukken (snij schuine kanten) en puzzel ze op de amandelvulling netjes in mekaar. (een leuk werkje!!)

Wanneer alles mooi past (op het laatste snij je wat kleinere stukjes om alles vol te krijgen) strooi je er nog 2 eetlepels suiker over.

Uit het tweede rol kruimeldeeg steek je nu met behulp van steekvormpjes een aantal bloemetjes en blaadjes die je mooi schikt op de rabarber.

Bak de taart nu in het midden van de oven voor ongeveer 50 minuten.

En die kwam heel mooi uit de oven! Niet?

 

 

 

 

Nog een beetje poedersuiker er over en… smullen maar!