Deze smeuïge speculoos cheesecake past perfect bij de herfst en bij… Sinterklaas!

De kids vinden deze taart heerlijk en helpen maar al te graag om ze te maken (en op te eten natuurlijk!). 😉

Wat heb je nodig? 

250 gr speculaasjes, 120 gr Solo Patisserie, 600 gr roomkaas, 4 eieren, 125 ml zure room, 80 gr kokosbloesemsuiker, 2 eetlepels speculoos pasta, snuifje zout, een klein (nu ja…) scheutje koffielikeur

 

 

Hoe ga je te werk?

Bedek de bodem van een ronde springvorm (23cm) met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de warmeluchtoven op 125 graden.

Je verkruimelt 200gr van de speculaasjes in de foodprocessor.

Je smelt 120 gr boter in een steelpannetje en je voegt er de kruimels aan toe.

Je giet het mengsel op de bodem van de bakvorm en drukt goed aan (achterkant lepel).

Zet even weg in de koeling.

Ondertussen mix je de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Je voegt er dan langzaam de 4 losgeklopte eieren aan toe en blijft mixen.

Je klopt de zure room los en voegt het scheutje koffielikeur én het snuifje zout toe. Je mengt het geheel onder het roomkaasmengsel.

Dan voeg je twee eetlepels speculoospasta toe.

Een laatste keer mengen en dan ben je klaar om er nog wat lekkere speculoosbrokken door te spatelen.

Alles in de bakvorm kieperen en ongeveer een uurtje laten bakken.

 

 

Ik vind deze taart het lekkerst nadat ze een paar uurtjes in de koeling gestaan heeft, maar je kan ze ook onmiddellijk serveren… indien je niet kan wachten.

 

 

Vader en zoon… happy together!

Blogpost en Give-Away(!) op mijn Instagram in samenwerking met @candicosugarsoftheworld