Ik ging opnieuw aan de slag met de makkelijke Classic Mixen van Avevewinkels.

Door deze desemdeegmixen simpelweg samen te voegen met een zakje ‘actieve starter’ (ook in de Aveve-winkels te verkrijgen trouwens), water en zout maak je een écht lekker desembrood.

Je volgt daarvoor gewoon héél eenvoudig de aanwijzingen op de verpakking.

In dit zalig lekkere lunchgerechtje – mijn eigen versie van een caesar salad met o.a. groene asperges en avocado – gebruik ik zuurdesemcroutons (gemaakt van een Durumtarwe zuurdesembrood).

Ideaal gerechtje voor een zomers terrasmomentje!

Zin in gekregen?

Wat heb je nodig? (4p.)

voor de salade: twee sneetjes desembrood, olijfolie, 1 teentje look, peper en zout, basilicumkruiden, 10 groene asperges, 50 gr grote parmezaanschilfers, zakje Romeinse (of andere slamix) sla, 2 avocado’s, 2 kipfilets, kippenkruiden

voor de dressing: 3 ansjovissen, 2 eetlepels volle yoghurt, 50 gr geraspte parmezaan, 1 eetlepel mayo, 1 eidooier, 1 à 2 theelepels mosterd, een teentje look, sap van een halve citroen, zwarte peper + olijfolie

Hoe ga je te werk?

Je maakt en bakt het desembrood zoals op de verpakking van de Classic Mix staat aangegeven.

Easy!

Je snijdt twee dikke sneetjes brood af die je in blokjes snijdt.

Je legt ze op een met bakpapier beklede bakplaat en perst er een teentje look over, sprenkelt er wat olijfolie en basilicumkruiden over. Meng alles goed door mekaar met je handen en schuif ze op 200 graden de oven in tot ze mooi krokant zijn (kwartiertje ongeveer).

Ondertussen maak je de caesardressing door 3 ansjovisjes, 3 eetlepels volle yoghurt, de geraspte parmezaan, 1 eetlepel mayo, 1 eidooier, 1 à 2 theelepels Dijon mosterd (naargelang hoe pittig je het wil), het citroensap, een teentje look en peper in de blender fijn te mixen. Giet er nog een scheut olijfolie bij als het allemaal wat smeuïger mag.

Je blancheert de groene asperges kort in kokend water en bakt de kipfilets (gekruid met kippenkruiden) mooi bruin langs beide kanten.

Je schikt de slablaadjes op een grote schotel en giet er 3/4 van de dressing over. Je husselt alles wat door mekaar.

Ontdoe de avocado’s van de pit en snij deze in plakjes en schik samen met de groene asperges over je salade.

Snij de gebakken kipfilets in reepjes en leg deze bovenop.

Strooi er nog de parmezaanschilfers over en werk af met de heerlijke zuurdesemcroutons.

Nog wat extra dressing er bij en… klaar.

Smakelijk!