Het feest van Maria Lichtmis op 2 februari is hét ideale moment om nog eens een ‘melkmomentje’ in de keuken te hebben, toch?

Lichtmis dat betekent: pannenkoeken!

Maar waarom deze keer eens geen heuse pannenkoekentaart?

Lekker én super leuk om samen met je kids te maken.

De supersmeuïge en romige tiramisuvulling maakt van deze simpele taart trouwens een heuse topper, geloof me!

Kom, waar wachten jullie nog op?

 

 

Wat heb je nodig?

Voor de pannenkoeken: 250 gr zelfrijzende bloem, 3 eitjes, 500 ml melk, snuifje zout, snuifje kaneel, een pakje vanillesuiker, boter en een scheutje olie om in te bakken

(kan ook makkelijk met klaargemaakte pannenkoeken, indien gewenst)

Voor de vulling: 250 gr roomkaas, 250 ml slagroom, 375 gr mascarpone, 2 eetlepels bloemsuiker, 2 espressosticks, cacaopoeder, twee speculoosjes, eventueel een scheutje amaretto

 

Hoe ga je te werk?

Maak het beslag door alle ingrediënten voor de pannenkoeken met je garde goed te mengen in een grote kom.

Start met de bloem, de vanillesuiker, de kaneel en het zout en voeg dan de eitjes toe.

Als laatste giet je al kloppend langzaam de melk er bij.

Verwarm een koekenpan en bak de pannenkoeken telkens in een klein klontje boter en eventueel wat maïsolie.

Laat de pannenkoeken afkoelen terwijl je de tiramisuvulling maakt.

Klop daarvoor de slagroom op in de keukenmachine samen met de poedersuiker.

Voeg er dan de espressosticks, de roomkaas, de mascarpone (en optioneel een scheutje amaretto) aan toe en klop alles goed los en door mekaar.

Vul een spuitzak met het mengsel.

Leg je eerste pannenkoek op een taartschotel en spuit er wat van de vulling op.

Strijk glad met je paletmes en bestrooi met wat cacaopoeder.

Dan leg je de volgende pannenkoek er op en je herhaalt alles tot je pannenkoeken op zijn of totdat jij de taart hoog genoeg vindt.

Je strijkt een laatste keer vulling op de bovenkant.

Ik had nog wat tiramisuvulling over en spoot nog een paar torentjes extra er bovenop.

Verkruimel de speculoos erover en bestrooi met cacaopoeder (door een zeefje).

Snij met een scherp mes mooie stukken van je taart.

Héérlijk!

 

 

In 2021 ben ik trotse  zuivelambassadeur voor  @melkmoment en dus mag je snel nog heel wat receptjes met lekkere zuivelproducten ‘van bij ons’ verwachten.