Zin in een fris, niet té moeilijk taartje?

Look no further! Deze taart met speculoos-pecanbodem, home-made orange curd en bloedappelsienen will make you happy!

En deze taart brengt meteen wat zon op je tafel. 😉

Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 200 gr speculoos (ik gebruikte deze keer de kandijkoeken van de AH), 1OO gr pecannoten, 50 gr gesmolten boter

Voor de vulling: 3 appelsienen (zeste én sap), 4 eitjes, 160 gr suiker, 100 gr boter

Voor de afwerking: 4 bloedappelsienen en een paar takjes munt

Hoe ga je te werk?

Verkruimel de speculoos en de noten fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals.

Kieper de inhoud nu in een taartvorm van ongeveer 23 cm.

Druk goed aan en maak een mooi opstaand randje.

Plaats de bodem in de koeling.

Rasp de appelsienen voor de zeste. Meng de zeste nadien met de suiker.

Pers de appelsienen uit en mix het sap samen met de eitjes tot een schuimige massa.

Voeg de suiker (met zeste) toe.

Laat de boter nu al roerend au bain marie in het mengsel smelten tot het aan de randjes begint te koken en te dikken.

Neem van het vuur en giet over de gekoelde bodem.

Paar uurtjes laten opstijven in de koelkast en dan de bloedappelsienen schillen en in schijfjes snijden.

Mooi er opleggen samen met de takjes munt en… klaar!

 

 

Smakelijk!