!Waarschuwing!

Deze tiramisutaart is do-delijk lekker!! πŸ˜‰

En zoals alles hier op de blog bovendien super-makkelijk te maken.

Geloof me, van dit dessert gaan je gasten nog lΓ ng praten.

Wat heb je nodig? (taartje voor 6-8 personen)

Voor de bodem: 150 gr speculoos (ik neem meestal bastognekoeken omdat ik die zo lekker vind…), 40 gr boter

Voor de vulling: 20Β lange vingers, 100 gr amaretti koekjes, 3 espressosticks, 250 gr mascarpone, 250 ml room, 2 eetlepels lichtbruine suiker, 3 gelatineblaadjes, scheutje water, scheutje amaretto,Β 2 eetlepels cacaopoeder

Hoe ga je te werk?

Smelt eerst de boter op een laag vuurtje.

Breek dan de speculoos in stukken en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog éénmaal.

Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm van 18 cm.

Plaats voorzichtig de lange vingers mooi langs de rand, helemaal rond en giet het speculoosmengsel er in.

Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koeling.

Week ondertussen de gelatineblaadjes in een beetje koud water.

Verwarm een scheutje water met een scheutje amaretto en één espressostick op een laag vuurtje (niet laten koken).

Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het licht afgekoelde koffie-amarettomengsel.

Klop de room op samen met de suiker. Spatel de mascarpone en de twee andere nespressosticks er doorheen.

Giet het koffie-amarettomengsel er bij en voeg de amarettikoekjes toe en spatel nog één keer alles goed door mekaar.

Giet de vulling nu in de bakvorm en plaats zeker 4u. in de koeling.

 

 

Leg nog een paar amarettikoekjes er bovenop en werk af met wat cacaopoeder.

En dan… smullen maar!