Zuivelproducten in je brooddoos?

Kan pérfect!

Een paar blokjes Belgische kaas, een yoghurtje… dat smaakt toch altijd!

Wil je echter ook eens iets ‘anders’ meenemen (of geven) in de lunchbox dan zijn deze zalig lekkere, zachte pompoen-speculoosmuffins iets voor jou!

Volgens mijn ’testpubliek’ hier thuis zijn ze alvast superlekker!

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig? (voor 6 muffins)

150 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepel bakpoeder, 50 gr lichtbruine suiker, 250 gr pompoenpuree (ik roosterde hiervoor gewoon een kleine halve bio pompoen in de oven totdat deze zo mals werd dat ik het vruchtvlees er gewoon kon uitscheppen, maar je kan ook kant-en-klare kopen waarschijnlijk), snuifje zout, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel speculooskruiden, 25 ml zonnebloemolie, 75 ml volle melk, paar speculoosjes

Hoe ga je te werk?

Dit recept is werkelijk zó makkelijk!

Verwarm de oven tot 180 graden warme lucht.

Ik mengde eerst de droge ingrediënten onder mekaar met een spatel.

(bloem, bakpoeder, suiker, zout, kaneel, speculooskruiden)

Dan voegde ik de ‘natte’ ingrediënten toe (pompoenpuree, zonnebloemolie en melk) en mengde alles goed onder mekaar.

Als laatste verkruimelde ik er de speculoos over zodat er zowel kruimels, kleine àls iets grotere brokjes in het deeg vielen.

Vet je muffinvormpjes lichtjes in en verdeel het deeg over de 6 vormen.

Bak je muffins voor ongeveer 25 minuutjes.

Laat afkoelen en… smullen maar!

Just LOOK at that texture! 😉

Blogpost in fijne samenwerking met Melkmoment/Lekker van bij ons.