@byevamaria en ikzelf waren uitgenodigd om Bar Bulot in het West-Vlaamse Zedelgem te komen ontdekken.

Een restaurant/brasserie (nog maar open op deze locatie sinds december 2022 trouwens) van het team van Hertog Jan in het prachtige pand waar Hertog Jan zelf een paar jaar geleden de deuren sloot, zeg je?

Daar rijdt deze Flemish Foodie al eens graag voor naar het verre West-Vlaanderen. 😉

Chef Destin Cannaert serveert hier de klassieke Frans-Belgische keuken met een eigentijdse twist.

Bar Bulot heeft ondertussen één Michelin ster en werd ook al eens ‘Brasserie van het jaar’ volgens Gault Millau.

We werden bijzonder gastvrij en vriendelijk ontvangen en meteen naar ons tafeltje in deze mooie en stijlvol ingerichte zaak geleid. De grote ramen zorgen voor aangenaam licht.

Gastheer Maxime Depreitere stelde vlot en professioneel de aperitiefkaart voor en kort daarna verschenen twee sprankelende glaasjes Champagne op tafel (André Clouet rosé Grand Cru ‘Bouzy’).

Uit de amuseskaart kozen we ondertussen voor zowel de huisgemaakte kroketjes van Ibérico ham als de Goujonettes van inktvis met aioli en pimenton.

De champagne smaakte en beide hapjes ook.

Perfecte kroketjes (kleine smaakbommetjes) trouwens!

Bar Bulot ging helemaal op dit elan verder met de voorgerechten.

Zowel de tartaar van ‘Mowi’ zalm met zure room, dille-olie, champagnejus en Royal Belgian Caviar ‘Platinum’

als mijn goudgeel gebakken Sint-Jakobsschelpen met zuiderse aromaten en broodcroûtons waren uiterst verfijnde en gewoonweg superlekkere bordjes! There’s just no other way to say this.

Leuk is ook dat je zicht hebt op de bedrijvigheid in de open keuken. De sfeer is casual en relaxed, zowel in de keuken als in de zaal.

Maar vergis u niet, de standaard ligt hoog hier en er komen dan ook erg mooie, kwalitatieve bordjes uit deze keuken. Chapeau voor het duidelijk vlot draaiende team in de keuken.

Als hoofdgerecht kozen we voor een klassieker op de kaart namelijk de vol-au-vent met Bressekip, kalfszwezerik, handgepelde garnalen en mousselinesaus.

Waarom dit gerecht alleen per twee besteld kan worden, werd ons even later meteen duidelijk toen gastheer Maxime een gigantisch bladerdeeggebakje op tafel zette en dit voor onze ogen in stukken sneed en serveerde.

Eerlijk? Voor dit gerecht alleen al zou ik meteen terugrijden naar Zedelgem. 😉

Knapperig roombladerdeeg en een bijzonder smakelijke vulling waarbij de mousselinesaus alles mooi verbindt. Zalig gewoon!

De lekkere garnaaltjes, de knapperige frietjes, het frisse slaatje en de lekkere wijn (mooie kaart trouwens ook) maakten het helemaal àf.

Ja, hier werden we blij van. 😉

Met een eenvoudige, maar écht ‘goeie’ Café glacé en een lekkere koffie sloten we ons erg geslaagd bezoek hier af.

Dit adres is absoluut een aanrader voor al wie houdt van de lekkere Frans-Belgische keuken. Die wordt in deze ‘luxe-brasserie’ écht wel naar een hoger level getild.

En het is hier ook gewoon echt fijn en ontspannen tafelen. Pluim trouwens voor iedereen die hier in de zaal werkte, vriendelijk en vlot, precies zoals het hoort.

Het team van Hertog Jan (o.a. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens) heeft ondertussen trouwens al een hele resem restaurants in hun portfolio zitten waaronder L.E.S.S. Eatery in Brugge, Babu, Bar Bulot en Hertog Jan at Botanic in Antwerpen.

Sterk bezig dus. Alleen maar respect voor zo’n vakman- en ondernemerschap.

Merci voor de uitnodiging Bar Bulot en alle succes verder!

Wij zeggen alvast verder dat het hier (zeer) goed is. (en gaan nu een weekje vasten… ;-))