Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan écht zo uitkijken naar de start van het rabarberseizoen…

En deze week was het dan eindelijk zo ver. Onze rabarberplant in de tuin was flink gegroeid de afgelopen weken en ik kon er al een paar rode stengels van snijden om mee aan de slag te gaan.

Ik zocht een eenvoudig receptje in mijn archief en kwam deze heerlijke cake tegen.

Zot goe!

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

400 à 450 g rabarber in stukjes gesneden, 3 eetlepels rabarber-aardbeienconfituur, sinaasappelzeste, een eetlepel maizena opgelost in een beetje water, 3 eetlepels olijfolie, 4 eitjes, 120 gr suiker, 120 gr bloem, 1 koffielepel bakpoeder en een snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Was de rabarberstelen en snij ze in kleine stukjes. Meng deze met de confituur en de zeste. Los de maizena op in een klein beetje water en voeg toe. Zet even opzij.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren met de suiker tot een gladde massa. Giet de olijfolie erbij en mix nog even verder.

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erboven en spatel het er voorzichtig door.

Giet de rabarbermengeling in een ingevette bakvorm (tussen 24-28 cm) met daarbovenop het cakebeslag.

Of wat ook handig is, is wanneer je een bakpapiertje op de bodem legt. Makkelijk om dit na het omdraaien er gewoon af te trekken.

Bak zeker voor ongeveer 50 minuten of tot de randen mooi bruin zijn en het midden goed doorbakken is.

Laat even afkoelen en draai de cake om. (soms een beetje tricky, maar oefening baart kunst)

Zoals ik zei, simpel én makkelijk!

Ik maakte ze dan ook al een héél aantal keren!

Een andere rabarbertaart van mij vind je hier. (ook lekker!)

Hieronder dezelfde cake, maar met andere confituur en een randje van amandelschilfers.

Smakelijk!