Le Creuset is al jaren een trouwe partner in mijn keuken.

Dit najaar lanceert het bekende merk o.a. de prachtige nieuwe kleur ‘nectar’ die hun al zéér uitgebreide gamma komt versterken.

Ik kreeg een mooie stoofpan in deze laatste kleur toegestuurd van de lieve mensen van Le Creuset en bereidde er meteen een heerlijk ‘comfort food’ gerechtje in: orzo met courgette, tomatensaus en gehaktballetjes.

Receptje is super lekker én easy (zoals alles hier bij Roeckiesworld).

Maar is er meer!

Ik mag namelijk één stoofpot in nectar (24 cm) weggeven aan één van jullie, samen met nog een nectar lepelhouder én een onderzetter in azur blauw.

Hoe cool is dat!

Simpelweg hieronder of op Instagram (@roeckiesworld) een leuke reactie achterlaten en dan maak je kans dat dit prachtige pakket jouw kant uitkomt!

Meedoen kan vanaf nu (15 september 2023, 7u.) tot en met zaterdag 30 september 2023 om 15 u..

Wat heb je nodig? (4p.)

300 gr Orzo, 400 gr gemengd gehakt, 2 eetlepels paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels parmezaan (+ extra voor achteraf), 3 teentjes look, 3 sjalotjes, 1 courgette, 450 ml passata, 350 ml kippenbouillon, peper, zout, 1 theelepel paprikapoeder, scheutje room of 1 goeie eetlepel mascarpone, olijfolie

Hoe ga je te werk?

Je maakt eerst de gehaktballetjes door het gehakt te mengen met het ei het paneermeel, peper, zout, paprikapoeder, 2 geperste teentjes look en 1 gesnipperd sjalotje.

Wanneer je alles goed onder mekaar gemengd hebt, rol je er balletjes van.

Groot of klein, whatever you want.

In je stoofpot stoof je eerst twee gesnipperde sjalotjes aan samen met een geperst teentje look in een beetje olijfolie.

Snij de courgette in blokjes of schijfjes en stoof mee aan. Kruid al wat met peper en zout.

Wanneer de courgette zo goed als gaar is, voeg je de orzo toe en bak die een paar minuutjes mee aan.

Wel even bijblijven en af en toe goed omroeren zodat het niet aanbakt.

Voeg dan de passata en de kippenbouillon toe, deksel op je stoofpot en alles 15 minuutjes op een zacht vuurtje laten sudderen. Opnieuw af en toe omroeren zodat de orzo niet aan je bodem plakt. Beetje water toevoegen indien nodig.

Bak ondertussen de balletjes mooi bruin in wat olie of bakboter in een koekenpan.

Wanneer de orzo zo goed als gaar is, voeg je de room of de mascarpone toe.

Nog even doorwarmen, de balletjes erbij voegen en serveren met wat verse koriander en parmezaan.

Lekker!

En geef toe, HOE MOOI is deze nectar stoofpot van Le Creuset??

Succes met de give-away, hé.

En smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Le Creuset Belux.

54 antwoorden op “Orzo met courgette, gehaktballetjes en tomatensaus – Le Creuset”

  1. Zo mooi! Ik heb al leuke kleurtjes creuset tassen, maar helaas heb ik enkel nog maar een zwarte pot. Zou zo graag nog wat extra kleur in mijn keuken toevoegen!

  2. Wat een mooie set is dit, de kleuren van Ukraine ! Die staat zeker mooi in mijn keuken . Zal ik alvast het adres doorgeven waarnaar de set verzonden mag worden 😜Grtjs Fabby

  3. Woop woop! Met Le creuset, dolle pret! Stoofschoteltje hier, eenpansgerechtje daar, geef dat mooie nectar potje maar want wij zijn klaar. Klaar om ook te kokkerellen, want dat doen we graag. Dus kom maar snel onze richtig uit, mooie creuset pot, dan kunnen we lekker eten malen voor in onze maag 🫶
    Dus ik zeg nu bye bye, daag daag

  4. We hebben nog geen (deftige) keuken, maar eens die gerenoveerd is, wil ik terug wat experimenteren en uitgebreider koken. Wat zou die pot dan goed van pas komen, seg. Njam njam!

  5. Heerlijke kleuren! We proberen nog eens een keertje mee te doen! Minder fan van Orzo, dus ik ben blij dat je dat niet weggeeft 😉 Gehaktballetjes in totmatensaus, dat zou ik er wel in klaar maken!

  6. Eindelijk nog eens een kleurrijke giveaway! 😄 In een wereld waar tegenwoordig alles wit, grijs, greige, zwart of beige ziet, doet dit geweldige geel zoveel deugd! ☀️

    1. Ziet er heerlijk uit! Dit gerecht ga ik zeker eens proberen en het zou geweldig zijn als ik dit thuis in deze prachtige stoofpot kan bereiden.

  7. Beste Bart,
    Ook op je blog ga ik zeker mijn kans wagen. 🙂
    Ik kook heel erg graag en heb al een hele resem gerechtjes van jou uitgeprobeerd. Ik denk dat ze nog lekkerder zouden zijn als ze in een ´Le Creuset´ pot zouden gemaakt zijn… ´iet origineel genoeg hé. Ik weet het. Ik heb het toch maar geprobeerd.
    Groetjes Annelies

  8. Zelf ben ik geen keukenprinses.. maar toch volg ik graag jouw kookkunsten. Zelf mag ik vaak de beentjes onder tafel steken, want mijn papa kookt masterchef-gewijs de pannen van het dak. Stel, dat ik deze prachtig Creuset win, dan breng ik hem (met strikje errond) naar mijn vader 👌 als hij er balletjes in maakt, nodig ik je uit 😉 groetjes, Marlies.

  9. Dat ik zeker een kans ga wagen! Topprijs die je kan winnen bij een topkerel! Al een dikek merci voor de jarenlange inspiratie die je mij al bezorgde!

    1. Als ik win, heb ik een creusetpot meer dan mijn schoonmama, … lifegoals. Hopelijk leert ze me er dan net zo goed in koken als zij… wat dat zal nog lang duren voor ik haar op die manier kan overtreffen.

  10. Ziet er een lekker receptje uit in een mooie pot die ik wel wil winnen…En het bevat courgetten. Handig want mijn hof staat er vol van 😉

  11. Eerst en vooral: bedankt om al je recepten gratis te delen Bart, heel fijn! Heb al vaak inspiratie op jouw blog opgedaan. 🙂
    Een Le Creuset staat niet enkel op mijn verlanglijst om voor feestjes te koken, maar ook om voor mezelf een grote portie te maken. Zo kan ik een beetje mealpreppen en wordt mijn werkweek als leerkracht wat rustiger. Zou heel fijn zijn om te winnen. Veel groetjes.

  12. L – ekkere gerechten
    E – lke dag bewonderen
    C -hance geen PFAS
    R – ecyclage 85%
    E – norm duurzaam
    U – nieke kleur
    S – uper mooi ontwerp
    E – echt dankbaar 😉
    T – afelen maar

  13. Ik ben mijn weekmenu aan het opstellen en zocht nog een gerechtje voor vandaag: deze wordt het!
    Mooie kleur, die Creuset! Nu de vingers kruisen (na het eten klaargemaakt te hebben ;-)).

  14. Ik heb al zoveel inspiratie opgedaan en dit recept ziet er ook weer heerlijk en kidsproof uit 🙌☺️. Laat maar komen die Creuset!

  15. De give-away waar ik al heel lang op wacht 😍 mijn huidige Creuset is een erfstuk van mijn grootouders. Dit recept maak ik het liefst erin. Toeval? Zou zoooo leuk zijn om mijn erfstuk een maatje te bezorgen 😉🤗

  16. Net receptje gemaakt in een oude oranje creuset pot van mijn grootouders zaliger. Ik voegde champignons toe omdat ik er over had. Dat wordt smullen! Hopelijk binnenkort een mooie nectar kleurige pot in mijn collectie 💕

  17. Supertof receptje, dat ga ik zeker eens uitproberen! Echt leuk jouw tips en receptjes. Het zou ons nog beter smaken als we het konden uitscheppen uit zo’n prachtige cocotte! Ik ben echt fan van die kleur!

  18. Honger is de beste saus. Maar als notoire pottenlikker weet ik als de beste dat zo’n degelijke kookpot zoals die van Le Creuset wel degelijk het verschil maakt. Zo komen je gerechten immers nog meer tot hun recht. En terecht! Nu duimen maar! En ze nadien aflikken! ;0)

  19. Degelijk en zalige pot van Le Creuset , zou ideaal zijn om deze herfst lekkere stoofpotjes in te laten sudderen! 🌾💛🍁🍄🍂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *