Met de zomerdagen (hopelijk) niet ver meer af, deel ik vandaag dit receptje voor een super eenvoudige, maar zeer lekkere salade met gegrilde perzik en burrata. Heerlijk eenvoudig, maar boordevol smaak.

Fan van deze zachte en heerlijke Italiaanse kaas, een echte delicatesse uit Apulië.

De kaas wordt gemaakt met mozzarella en room en vind je tegenwoordig bijna in elke supermarkt.

Dit slaatje kwam hier al meerdere keren op tafel en is dan ook in no-time klaar. I like!

De perfecte, zonnige lunch, toch? Nu de zon nog…

Wat heb je nodig? (2 personen)

Mengeling van verschillende soorten sla (net genoeg om twee bordjen te vullen), 2 burrata, 2 perziken, olijfolie, peper, zout, sweet chili, venkelzaadjes, paar jonge scheutjes, agavesiroop

Hoe ga je te werk?

Snij de perziken in partjes.

Doe wat olijfolie in een warme grilpan en leg de perziken er in.

Besprenkel met wat agavesiroop en gril ze langs beide kanten.

Leg je slamix op een bordje en kruid met wat peper en zout.

Leg de burrata in het midden, met de gegrilde perziken er rond.

Kruid nog met wat sweet chili, venkelzaadjes, peper en zout.

Werk af met wat goeie olijfolie, een laatste drizzel van agavesiroop en wat jonge scheutjes.

Simpel, maar lekker!

Smakelijk!