Deze zalig lekkere kerstkrans met gehakt, brie en veenbessen wordt gegarandeerd dé hit op je Christmas- of eindejaarsparty dit jaar!

Heerlijk van smaak, makkelijk te maken én presenteert mooi!

Win-win dus.

Met de kaneel er in zorgt dit gerechtje bovendien ook nog eens voor immediate x-mas smells and vibes!

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg, 150 à 200 gr gemengd gehakt, een stuk of 6 zachte gedroogde abrikozen, handjevol rozijnen, paar gehakte walnoten, 1 theelepel kaneel, peper en zout, 1 stuk brie, paar eetlepels veenbessencompote (uit een pot of zelfgemaakt), paar takjes rozemarijn, 1 ei

Hoe ga je te werk?

Bak eerst het gehakt aan in wat olie of boter in een hapjespan.

Kruid met peper, zout en kaneel.

Snij de abrikozen in kleine stukjes en voeg – wanneer het gehakt zo goed als gebakken is – samen met de gehakte nootjes en de rozijnen toe aan je hapjespan en warm nog even mee door.

Verwarm de oven tot 190 graden.

Rol je bladerdeeg uit en zet er een kleine kom ondersteboven in het midden op om een afdruk te maken. (niet doordrukken)

Zorg ervoor dat je een mooie, brede buitenrand laat.

Snij dan de binnencirkel in zoals je op de foto hieronder ziet.

(een pizzasnijder werkt bij mij altijd het handigst hiervoor)

Verdeel je gehaktmengsel over de buitenste rand.

Snij de brie in dikkere plakjes en verdeel over je krans.

Lepel er nog wat veenbessencompote tussen en plooi dan voorzichtig de puntige stukjes naar buiten toe, over de vulling.

Kluts het ei en besmeer de puntige stukken ermee.

Schuif de oven in en bak voor ongeveer een 25 minuutjes.

Werk af met de rozemarijn en serveer nog een beetje warm.

Stukje afscheuren of snijden en… smullen maar!!!