Jullie zagen al dat ik deze zomer ijverig mijn nieuwe SteamPro Combi oven van AEG aan het uittesten was.
Dat las je o.a. al hier, hier en hier.
Super tevreden van trouwens, dat hadden jullie al door. 😉
Nu was ik wel eens benieuwd om ook de andere functies te gaan uittesten en dan vooral om eens te kijken hoe deze oven nu eigenlijk ‘bakt’.
Deze heerlijke appelcake met mascarpone en kaneel (topcombi!) kwam er in ieder geval na ongeveer 45 minuutjes op vochtige hete lucht lekker smeuïg uit!
Top dus!
Klaar?
Bakken maar!

Wat heb je nodig?
250 gr mascarpone, 125 gr boter, 4 eetlepels lichtbruine suiker, 4 eitjes, 1 scheutje vanille extract, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr zelfrijzende bloem, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels bakpoeder, zeste van 1 citroen, snuifje zout en 3 appels
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 180 graden.
Ik stelde de SteamPro in op hete lucht (vochtig).
Indien je deze functie niet hebt, kan ook gewoon 180 graden warme lucht natuurlijk.
Vet een springvorm (ik gebruikte die van 28 cm) lichtjes in aan de randen en leg een bakpapiertje op de bodem.
Mix eerst de zachte boter met de lichtbruine en de vanillesuiker.
Voeg één voor één de eitjes toe.
Voeg dan het vanilleextract en de mascarpone toe en mix nog even door.
Dan zeef je er de kaneel, het zout, het bakpoeder en de bloem boven en schep je het beslag met een spatel door mekaar.
Schil de appels. Snij er twee in kleine stukjes en voeg ze toe aan je beslag, samen met de citroenzeste.
Kieper het deeg in je bakvorm.
Snij de laatste appel in dunne schijfjes en schik deze bovenop je cake.
Schuif de cake de oven in en bak voor ongeveer 45 minuutjes of tot je cakeprikker er droog uitkomt en je cake mooi bruin gebakken is.
Smakelijk!
Bakken met de AEG SteamPro Combi oven?
Dat smaakt naar meer!

Hallo Bart,
Fijn dat je al deze apparaten uitprobeert maar…
Ik heb een Miele hogedruk stoomoven. Ik ga dus geen combi-oven kopen.
Je deelt met ons jouw recept en het spreekt me erg aan om deze appelcake zelf eens te maken maar….
De overgrote meerderheid van jouw volgers (waaronder ik) hebben dit apparaat niet! Ook geen combistoomoven. Ik ben maar wat tevreden met mijn Miele. Ik zou, zoals ik al eerder zei, jouw appelcake met mascarpone ook willen maken. Kan dit ook in een gewone oven en welke aanpassingen moet ik dan doen?
Mvg
Annelies
Hoi Annelies
Gewoon op 180 graden warme lucht kan ook perfect hoor! Ik zet het er bij. Merci om te lezen hier! Fijne zondag. 😉
Hallo:
Is dit gemaakt met cassonade kindjessuiker of met rietsuiker?
Bedankt
Het eerste! 😉 Succes!
Hallo.
Ik zie zelfrijzend bloem en bakpoeder, klopt dat?
Ja, beiden. Succes!
Dag Bart,
Op de foto zie ik amandelschilfers op de cake liggen. Zijn deze ook in de cake verwerk of werden deze nadien toegevoegd en welke hoeveelheid?
Groetjes,
Kristel
Dag Kristel
Zitten niet in de cake zelf, maar ik strooi ze er soms over. Hoeft niet, maar ik vind het wel lekker.
Groetjes!