Ken jij Garofalo-pasta al?

Ze hebben een heel ruim assortiment (van de meest traditionele tot de meest creatieve vormen) en kiezen voor al hun producten alleen de kwaliteit van de beste granen ter wereld. Sounds good, niet?

Ik ging vandaag aan de slag met hun ‘mezze maniche rigate’ (met zijn geribbelde buitenkant).

Het resultaat was deze zalig lekkere (én eenvoudige) creamy pasta met heerlijke boschampignons en yummy spekjes.

Grote hit hier thuis!

Ready? Get cookin’

Wat heb je nodig? (4 personen)

2 teentjes look, 1 kleine ui, 400 gr pasta, 200 gr gerookte spekblokjes, 250 gr boschampignons, 1 eetlepel citroensap, 200 gr smeerkaas (ik gebruikte Crème de fagotin van Maredsous), 150 ml light room, flink scheutje witte wijn, handjevol peterselie, zwarte peper, parmezaansnippers

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta beetgaar in een pot met water.

Fruit de geplette teentjes look aan in wat olijfolie, samen met de gesnipperde ui.

Voeg de spekjes toe en bak mee aan.

Stoof de boschampignons mee aan en voeg het citroensap toe.

Blus met witte wijn en voeg de smeerkaas en de room toe.

Meng en laat de kaas even smelten en dan alles even doorkoken.

Kruid met zwarte peper en voeg de gesnipperde peterselie toe.

Giet de pasta af, maar voeg eerst nog twee eetlepels kookvocht bij je saus.

Meng de pasta onder je saus en serveer onmiddellijk met nog wat parmezaansnippers.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Garofalo pasta.