Waaaaat?

Nee Roeckie, echt waar?

Ja, écht waar, door het beslag van deze easy appelcake zitten een paar lepels heerlijke crunchy speculoospasta gespateld.

Het effect is een heerlijk zachte appelcake met een ‘hint’ van speculoos.

I like! ūüėČ

En hier thuis waren ze ook grote fan!

Benieuwd?

Bakken maar dan!

Wat heb je nodig?

3 eitjes, 200 gr zachte boter, 220 gr zelfrijzende bloem, 100 gr lichtbruine suiker, 60 gr kristalsuiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 4 eetlepels rozijnen, 3 appels (ik gebruikte Jonagold), scheutje citroensap, snuifje zout, 8 theelepels speculoospasta (en oh yes, I used the ‘crunchy’ one)

Voor de afwerking (optioneel) maakte ik glazuur door citroensap (sap van een halve citroen, eventueel met scheutje water wanneer de glazuur te dik is), een klein scheutje vanille-extract en poedersuiker (ongeveer 150 gr) te mengen en gebruikte ik ook nog een handjevol geroosterde amandelschilfers.

Hoe ga je te werk?

Verwarm je oven tot 180 graden (warme lucht) en laat ondertussen de rozijnen een beetje wellen in een kommetje warm water.

Je mixt dan eerst de zachte boter met de kristalsuiker, de lichtbruine suiker en de vanillesuiker.

Je voegt vervolgens al mixend één voor één de eitjes toe.

Zeef er het bakpoeder, het zout en de zelfrijzende bloem boven en spatel alles door mekaar.

Schil de appels, snij ze in kleine blokjes en meng ze met het citroensap.

Spatel de appelstukjes samen met de rozijnen (water er natuurlijk eerst afgegoten en dan drooggedept met een keukenpapiertje) onder je beslag.

Als laatste voeg je nu de theelepels speculoospasta toe.

Verspreid ze wat over je beslagkom en spatel ze dan kort en heel luchtig door je beslag.

Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm (23 cm) en vet de randen lichtjes in.

Kieper het deeg in je springvorm en schuif zo de oven in voor een goeie 40 minuten op 180 graden of tot je cakeprikker er zo goed als droog uitkomt.

Je cake even laten afkoelen, afwerken met glazuur en amandelschilfers (als je wil!) en dan…

smullen maar.

Zot goe deze!

Lekker zacht en smeu√Įg.

Smakelijk!