Ik bakte gisteren dit eenvoudige, maar o-zo-lekkere perentaartje.

Heerlijk op een druiligere herfstdag en bovendien… zó gemaakt!

Ik bakte trouwens al vaak taart of cake met peren zoals je hier en hier kan lezen.

Wat heb je nodig voor deze taart?

1 rol kruimeldeeg (je kan dit ook zelf maken, natuurlijk), 1 eetlepel amandelpoeder, 1 groot blik peren uit blik, 30 gr zachte boter, 30 gr suiker, 2 eitjes, 15 cl room, 30 gr zelfrijzende bloem, 2 theelepels kaneel, een handjevol geroosterde amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol het kruimeldeeg uit en leg het in een lichtjes ingevette taartvorm.

Prik er met een vork wat gaatjes in en strooi het amandelpoeder op de bodem.

Laat de peertjes eerst goed uitlekken en schik ze dan op de bodem.

Klop de eitjes goed los samen met de suiker (ik gebruikte mijn Kitchenaid). Voeg eerst de zachte boter en dan de room toe. Spatel er als laatste de bloem en wat kaneel door.

Giet het mengsel over de peertjes en bak voor ongeveer 30 minuten tot mooi bruin.

Even laten afkoelen (niet té lang! ;-)), de geroosterde amandelschilfers er over strooien en…

smullen maar!

 

 

Met dank aan de lieve mensen van Feest in een doosje voor de gepersonaliseerde keukenspullen.

Merci!!