Een grote favoriet hier thuis is deze makkelijke versie van een bananen caramel cake.

Ik maakte ze al verschillende keren net omdat ze zo makkelijk te maken is… en omdat ze gewoon super lekker is ook natuurlijk!

 

 

Ze is best zoet en dat mag, maar ik verminderde toch al wel een aantal keer de hoeveelheid suiker die ik gebruikte.

Wat heb je nodig?

Voor de topping: 75 gr ongezouten boter, 150 gr lichtbruine suiker, scheutje vanille essence en 3 grote bananen

Voor het deeg: 250 gr bloem, 3 theelepels bakpoeder, een lepeltje kaneel, 150 gr witte suiker, 3 grote eieren, 120 gr zachte boter, 125 ml zure room, snuifje zout

 

 

Hoe ga je te werk?

Je verwarmt de oven op 180 graden en legt een stuk bakpapier op de bodem van een ronde springvorm (soms maak ik ze ook in een vaste vorm, kan ook perfect). Je vet de randen lichtjes in.

Je smelt eerst de boter met de bruine suiker in een steelpannetje. Voeg het scheutje vanille essence toe en giet nadien alles op de bodem van je bakvorm. Snij de bananen in de lengte door en leg ze met de snijkant naar beneden in je bakvorm (en in de caramel dus).

Voor het deeg gebruikte ik mijn Kitchenaid en gooide gewoon eenvoudigweg alles samen in de kom en mixte het geheel mooi glad. Giet het deeg voorzichtig over de bananen en strijk het mooi glad.

Bak voor ongeveer drie kwartier tot mooi bruin. Even laten afkoelen en dan voorzichtig… omdraaien!

 

 

Zo lekker, zeker als ie nog een beetje warm is 😉