Waar zitten die pastalovers hier?

Deze eenvoudige pastaschotel is snel klaar en dus ideaal om na een drukke werkdag begin september snel iets lekkers op tafel te krijgen.

Aangezien wij ‘weekvegetariërs’ zijn thuis gebruikte ik veggie gehakt.

 

 

 

Wat heb je nodig? (voor 5 personen)

500 gr pasta (tortiglioni), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje Italiaanse gedroogde tomaten met look (ik gebruikte een potje van het merk SACLA), 1 courgette, 400 gr veggie gehakt (ik gebruikte dat van Garden Gourmet) 1 blik tomatenblokjes, 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix, peper en zout

 

Hoe ga je te werk?

Je kookt de pasta beetgaar.

Je snijdt de ui fijn en stooft hem zachtjes aan samen met het uitgeperste teentje knoflook in wat olijfolie.

Voeg het veggie gehakt toe en bak samen verder.

Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe. Stoof alles nog even samen vooraleer je de tomatenblokjes en de gedroogde tomaten met looksaus toevoegt.

Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

Laat een 10-tal minuutjes sudderen op een zacht vuurtje.

Giet de pasta af en meng onder de saus.

Werk af lenteui en kaas… veel kaas. 😉

Voilà, een smakelijk bordje in een mum van tijd op tafel!

 

 

 

Just what I like!