Ze zijn hier thuis fan van cake.

Punt. 😉

En nee, dat hoeft zeker niets fancy te zijn.

De meest eenvoudige cakes scoren hier namelijk altijd het beste.

Deze eenvoudige abrikozencake met stukjes appel past dan ook pérfect in dat rijtje.

Ik bakte trouwens ooit al een variant hierop (met meer appel en abikozenconfituur), dat recept vind je nog altijd hier.

Voor deze cake van vandaag gebruikte ik abrikozen uit blik.

Hij is snel gemaakt en… zalig lekker!

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

200 gr zelfrijzende bloem, 2 theelepels bakpoeder, snuifje zout, 3 eitjes, 3 opgehoopte eetlepels kandijsuiker, 180 gr zachte boter, abrikozen uit blik (blik van 420 gr op sap), 1 appel, 1 eetlepel abrikozenconfituur met een beetje water, amandelschilfers en poedersuiker

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden warme lucht (ik bak in mijn AEG Steampro liefst op vochtige warme lucht) en bedek een cakebakvorm met bakpapier..

Mix dan eerst de kandijsuiker met de zachte boter.

Voeg één voor één de eitjes toe terwijl je blijft mixen.

Giet het sap van de halve abrikozen.

Ik hield drie halve abrikozen apart om straks bovenop de cake te leggen, de andere 2 of 3 snij je nu in stukjes.

Schil de appel en snij ook in stukjes.

Dan zeef je de bloem met het bakpoeder en het zout boven het ei-suikermengsel en je spatelt je dit eronder.

Voeg dan de stukjes abrikoos en appel toe en meng nog eenmaal vooraleer je het deeg in de bakvorm kiepert.

Snij de apart gehouden halve abrikozen in met een mes en schik ze bovenop je deeg.

Strooi er wat amandelschilfers over.

Je bakt de cake nu in je voorverwarmde oven tot je cakeprikker er droog uitkomt, ongeveer een 40 à 45 minuten.

Neem een lepel abrikozenconfituur en leng aan met een klein scheutje water. Met een borsteltje smeer je de bovenkant van je cake hier lichtjes mee in.

Strooi er nog wat poedersuiker over en…

enjoy!