Tuurlijk heb ik een wafelijzer. Ik gebruik het best veel, want wafels… dat is hier thuis altijd scoren bij de kinderen!

Alleen, mijn wafelijzer heeft geen verwisselbare platen en een mens wil nu eenmaal al eens iets anders… dus in plaats van een wafelijzer bij te kopen, kocht ik voor een paar euro leuke siliconen hartwafelvormpjes.

Want ja, je kan dus ook (vrij makkelijk!) wafels in de oven maken.

Wat heb je nodig? (ik vulde twee vormen, dus in totaal 10 kleine hartwafeltjes)

100 ml melk, 130 gr zelfrijzende bloem, 2 eitjes, 2 eetlepels suiker, 1 pakje vanillesuiker, 40 gr zachte boter, snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden en zet je vormpjes alvast op een ovenplaat.

Splits de eitjes en mix de eidooiers met de bloem, de suiker, vanillesuiker en het zout. Smelt de boter in de microgolf of op een laag vuurtje en voeg al mixend toe.

Klop het eiwit op en spatel dit doorheen het mengsel.

Schep het deeg in de vormpjes met een lepel en schuif de bakplaat in de oven.

Reken toch op een kleine twintig minuten op 180 graden.

Het resultaat zijn (volgens mijn testpubliek althans) heerlijke, zachte wafeltjes.

Lekker met ‘strawberries and cream’ trouwens! Is het al bijna zomer?

 

 

Smakelijk!