Een ei?

Dat is nu toch echt één van de meest gebruikte producten in mijn keuken.

Ik eet ze ook gewoon graag.

Gebakken, gekookt, gepocheerd of… verwerkt in een cake natuurlijk. 😉

Thuis eten we voornamelijk eitjes van onze eigen kippen in de tuin, maar soms kopen we er nog bij en dan kiezen we bewust voor bio-eitjes!

Waarom?

Wel, een bio-ei stelt het welzijn van de legkip voorop! Voldoende buitenruimte om te scharrelen en ze eten zelf biologisch voer.

Hoe herken je een bio ei?

Makkelijk! Op de eitjes in de winkel staat een code en die betekent het volgende:


  • 0 = een bio-ei
  • 1 = een vrije uitloop ei
  • 2 = een scharrelei
  • 3 = een kooiei.

Handig om te weten dus!

Vandaag (ter gelegenheid van ‘Wereld ei dag’!) maakte ik met onze eitjes een lekkere eiersalade met curry.

Heerlijk als lunch en

llaar in een handomdraai!

Super EASY dus!

Wat heb je nodig?

4 eitjes, 1 theelepel currypoeder, handje vol peterselie, sap van een halve citroen, peper, zout

Hoe ga je te werk?

Je kookt eerst de eitjes voor ongeveer 8 minuten.

Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze.

In een kom meng je dan twee eetlepels Griekse yoghurt met één eetlepel mayonaise.

Voeg het currypoeder toe en meng het er onder.

Snipper de peterselie en meng onder je yoghurt-mayo mengsel.

Voeg het sap van een halve citroen toe en kruid goed met zwarte peper en zout.

Snij je gepelde bio-eitjes in stukjes en spatel er door.

Lekker op een getoaste boterham met wat avocado of radijsjes op.

Smakelijk!

Blogpost in smakelijke samenwerking met bio mijn natuur .