Vertrouw me, écht zot goe, deze EASY aardbeiencake.

Het cakebeslag zelf is reeds een beproefd recept hier op de blog.

Ik voegde deze een paar eetlepels lemon curd toe, die de zoon me kado deed na zijn schooltrip naar de UK vorige week. Zorgt meteen voor een lekker frisse toets.

En ja, ‘iets met aardbeien’, dat is toch àltijd lekker, niet?

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

150 gr zachte boter, 100 gr kristalsuiker, 50 gr lichtbruine suiker, 4 eitjes, 225 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 1 scheutje vanille extract, 500 gr aardbeien , 4 eetlepels lemon curd, snuifje zout, 1 eetlepel amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

Verwarm je oven tot 180 graden (warme lucht).

Je mixt eerst de zachte boter met de kristalsuiker en de lichtbruine suiker.

Je voegt vervolgens al mixend de eitjes één voor één toe.

Zeef er het bakpoeder, het zout en de zelfrijzende bloem boven en spatel alles door mekaar.

Snij de kroontjes van de aarbeienen snij ze in stukjes. (halfjes/kwartjes, mag door mekaar)

Meng deze met het vanille extract en het zakje vanillesuiker.

Leg een bakpapiertje in een bakvorm en

kieper het deeg er in.

Lepel er nu de lemon curd bovenop.

(ik verwarmde deze even kort zodat het makkelijker is)

Daarbovenop schep je nu nog de vanilleaardbeien.

Strooi er nog de amandelschilfers over en schuif zo de oven in voor een goeie drie kwartier à 50 minuten op 180 graden.

Smakelijk!