Vanaf het moment dat het wat kouder wordt buiten, krijg ik zin in… spruitjes!

Ook zo’n fan van?

In ieder geval, met dit receptje WORD je sowieso fan!

Trust me. πŸ˜‰

Deze heerlijk krokante plaattaart met spruitjes, kastanjechampignons, crème fraiche en spekjes combineert het beste van de herfst.

En bovendien – zoals alles hier op deze blog – super makkelijk te maken.

En dΓ t is nu toch net wat je wil, zeker na een drukke werkdag, niet?

Bij Aldi BelgiumΒ hier om de hoek vond ik in hun grote versafdeling gelukkig al heel snel al wat ik nodig had.

Ik maak dit jaar ook mijn feestmenu met de producten van Aldi, dus dat komt wel goed!

 

 

Wat heb je nodig?

één rol bladerdeeg, 300 gr spruitjes, 120 gr kastanjechampignons, 1 rode ui, 100 gr gerookte spekblokjes, 125 ml crème fraiche (kan ook met vb. ricotta), peper, zout en nootmuskaat, 100 gr gemalen Emmental

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Breng wat water aan de kook.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze.

(ik snij meestal gewoon een stukje van de onderkant en verwijder eventuele hardere blaadjes)

Blancheer de spruitjes voor een 5-tal minuutjes en laat ze uitlekken.

Rol het bladerdeeg uit op je bakplaat.

Ik bak de taart gewoon op het papier dat rond het bladerdeeg zit.

Snij met een pizzasnijder een randje helemaal rondom (deeg niet helemaal doorsnijden,hΓ©!).

Prik er gaatjes in met je vork en besmeer met de crème fraiche.

In een bakpan met een scheutje olijfolie bak je nu kort de spekjes samen met de champignons en de spruitjes aan.

Ik doe dit niet zozeer voor de garing, maar wel zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.

Kieper dan de spekjes, champignons en spruitjes op je plaattaart.

Snij een paar ringetjes van je rode ui en verspreid deze over je taart.

Kruid met wat peper, zout en nootmuskaat en bestrooi nog met wat gemalen kaas.

Kwartiertje bakken en dan… smullen maar!

Wedden dat ook jij fan wordt van deze plaattaart met spruitjes?

 

 

Blogpost in smakelijke samenwerking met Aldi Belgium.