En daar ben ik weer met een… wafelrecept! 😉

Er werden inderdaad de afgelopen maanden al heel wat wafelstjes gebakken hier thuis.

Wat een nieuw wafelijzer al niet teweeg brengt…

Deze héérlijke, supermakkelijke ontbijtwafeltjes met speltbloem, yoghurt én bessen zijn snel klaar

en vormen zo hét perfecte lazy Sunday ontbijtje.

De yoghurt zorgt er mee voor dat de wafels lekker zacht worden.

Als zuivelambassador 2021 ben ik sowieso fan van zuivel ‘van bij ons‘.

Get bakin’!

 

 

Wat heb je nodig?

250 gr speltbloem, 150 ml melk, 125 ml halfvolle yoghurt, 2 theelepels bakpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eitjes, 2 eetlepels gesmolten kokosolie, snuifje zout, handjevol diepvries bessen (ik gebruikte een mix van blauwe bessen en frambozen)

 

Hoe ga je te werk?

Je mengt eerst de droge ingrediënten door mekaar. (bloem vanillesuiker, bakpoeder, zout)

Dan kluts je de eitjes los en voeg je ze al roerend toe.

Dan voeg je de kokosolie, de yoghurt en de melk toe en je klopt alles goed door mekaar.

Als laatste schep je vier eetlepels diepvriesfruit door het beslag.

Je verhit je wafelijzer en… bakken maar!

 

Lekker met nog wat éxtra yoghurt, vers fruit en honing er bij.

 

 

Smakelijk!