De komende week (week van 29 maart 2021) zijn de conferenceperen in de verspromo bij @aldibelgium

Roeckiesworld wist wat gedaan natuurlijk! 😉

Deze easy peasy upside-down perencake werd een instant favoriet bij mijn huisgenoten.

Ze is geïnspireerd op een tarte tatin en is echt superlekker.

En moeilijk? Helemààl niet! 

En weet je wat het leuke is?

Ik maakte deze cake ook al met appel. 

Beide receptjes staan hieronder op jou te wachten.

Bakkers klaar? Bakken maar!

 

 

Wat heb je nodig? (voor de perencake)

voor de bodem: 3 peren, 50 gr boter en 100 gr lichtbruine suiker

voor het beslag: 150 gr boter, 120 gr kristalsuiker, 150 gr zelfrijzende bloem, 3 eitjes, 1 eetlepel amandelschilfers, 1 theelepel vanille-extract, 1 eetlepel bakgember (hou je daar niet van, laat het er gewoon uit, ik ben er dol op!), snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Schil de peren en snij ze telkens in de lengte in vier partjes.

Snij het hardere klokhuis weg.

Leg een bakpapier op de bodem van een vaste bakvorm (26 cm) en vet de zijkanten lichtjes in.

Smelt in een steelpannetje de boter met de lichtbruine suiker en giet in je bakvorm.

Schik er de peren op.

Maak dan het beslag door eerst de boter goed schuimig te mixen met de suiker.

Voeg één voor één de eitjes toe terwijl je blijft mixen.

Voeg het vanille-extract en de bakgember toe.

Dan zeef je er de bloem boven en voeg je de amandelschilfers en het snuifje zout toe.

Meng alles goed onder mekaar met een spatel.

Kieper het deeg voorizchtig over je peren en bak voor ongeveer 45 minuten.

Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Haal je taart uit de vorm door ze ondersteboven op een bord te zetten.

Smakelijk!

 

En nu de appelversie. (ook lekker!!)

Wat heb je nodig?

voor de bodem: 4 kleine of 3 grote appelen, 50 gr boter en 100 gr kandijsuiker

voor het beslag: 150 gr boter, 120 gr kristalsuiker, 150 gr zelfrijzende bloem, 3 eitjes, 1 eetlepel amandelschilfers, 1 theelepel vanille-extract, 1 theelepel kaneel, sap van een halve citroen, snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.

Besprenkel met het citroensap.

Leg een bakpapier op de bodem van een vaste bakvorm (26 cm) en vet de zijkanten lichtjes in.

Smelt in een steelpannetje de boter met de kandijsuiker en giet in je bakvorm.

Schik er de appelschijfjes op en bestrooi ze met de kaneel.

Maak dan het beslag door eerst de boter goed schuimig te mixen met de suiker.

Voeg één voor één de eitjes toe terwijl je blijft mixen.

Voeg het vanille-extract toe.

Dan zeef je er de bloem boven en voeg je de amandelschilfers en het snuifje zout toe.

Meng alles goed onder mekaar met een spatel.

Kieper het deeg voorizchtig over je appels en bak voor ongeveer 45 minuten.

Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Haal je taart uit de vorm door ze ondersteboven op een bord te zetten.

Smakelijk!