Zomer!

Ook al is het vakantie, het blijft gewoon superhandig om je boodschappen te doen via Collect&Go. Altijd een ruim en vers aanbod.

In één klik in je winkelmand en zó opgehaald (of thuis geleverd).

Zomer, dat is ook tijd om lekkere, EASY en lichte gerechtjes op tafel te zetten.

De witte bonensalade met feta is een echte favoriet hier thuis.

Zalig lekker met gemarineerde en gegrilde garnalenspiesjes er bij.

Ik bestelde alles via Collect&Go en was ready to go in no-time.

En jij?

Wat heb je nodig? (4p.)

600 gr witte bonen (uitgelekt en gespoeld), 1 zak gemengde sla, 1 grote rode ui (in ringetjes), 10 kerstomaten (in kwartjes), 1/4 komkommer (in blokjes of schijfjes), 1 blokje feta (200 gr), 1 handjevol verse koriander, peper, zout, olijfolie, sap van 1 citroen, 1 theelepel currypoeder, 1 theelepel viskruiden, 3 lepels hummus, 300 gr scampi (ik kocht twee bakjes gedeeltelijk gepelde party scampi bij Collect&Go, maar je kan ook kant-en-klare spiesjes kopen natuurlijk)

Hoe ga je te werk?

Bij de scampi die ik kocht, moest ik nog even de staart verwijderen en dan kon ik ze makkelijk per 4 aan een spiesje rijgen. Ik marineerde de scampispiesjes vervolgens in wat olijfolie, gemengd met sap van een halve citroen, een theelepel currypoeder en een theelepel ‘Mermaid’s Bite‘ (kruidenmix van Mill & Mortar voor vis). Ik dekte alles af en schoof ze de koeling in.

Voor de salade mengde ik eerst gewoon de sla met de tomaatjes, de rode ui en de komkommer.

Ik sneed de feta in blokjes en voegde deze toe.

Vervolgens spoelde ik de witte bonen vooraleer ze onder de groentjes te mengen.

Ik lengde tenslotte de hummus nog wat aan met een scheut olijfolie en het sap van een halve citroen en verdeelde ook deze onder de salade.

Kruid de salade nog goed af met peper en zout.

Ik grilde de gemarineerde garnalenspiesjes en… klaar!

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Collect&Go.