Deze heerlijke appelcake met blauwe bessen is lekker zomers en pérfect bij een kopje koffie op het zonneterras.

Hij is bovendien smeuïg en lekker kruidig.

En nee, je hoeft geen heuse ‘bakkoning’ te zijn om dit recept tot een goed einde te brengen!

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

130 gr zachte boter, 130 gr kristalsuiker, 3 eitjes, 225 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 3 stevige eetlepels volle kaas, 3 appels, 200 gr blauwe bessen, 2 eetlepels rietsuiker, sap van een halve citroen, 2 theelepels koekkruiden (is een kruidenmengsel met o.a. kaneel en kardemom in), handjevol amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

Verwarm je oven tot 175 graden (warme lucht).

Je mixt dan eerst de boter met de kristal- en de vanillesuiker.

Je klopt de eitjes los en voegt ze al mixend langzaam toe. Voeg dan de volle kaas toe.

Zeef er het bakpoeder en de zelfrijzende bloem boven en spatel alles door mekaar.

Schil de appelen en snij in blokjes en partjes. Voeg de bessen toe.

Besprenkel het fruit met het citroensap en meng het met de rietsuiker en de koekkruiden.

Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm (23 cm) en vet de randen lichtjes in.

Kieper het deeg er in en dan de appelen- en blauwebessenmix.

Schuif de oven in voor een goeie 50 minuten op 175 graden of tot je cakeprikker er zo goed als droog uitkomt.

Strooi na een goeie 25 minuten wat amandelschilfers over je cake.

Laat even afkoelen en… smullen maar!

Héééérlijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Campina.