Verras je gasten met dit eenvoudige, maar lekkere herfstgerecht met wild konijn. De peertjes zorgen voor de fruitige toets en de smeuïge pastinaakpuree maakt het helemaal af!

Het vraagt ook niet zo heel veel werk en het resultaat mag er best zijn! (al zeg ik het zelf ;-))

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 konijnenbillen, 250 ml wildbouillon, 1 flesje bruin bier (33cl), 1 grote ajuin, 1 schep mosterd, peper en zout, 5 laurierblaadjes, tijm, 2 eetlepels bloem, 2 pastinaakwortels, 500 gr aardappelen, 150 ml Solo Crèmefine, nootmuskaat, 4 peren, 1 eetlepel suiker, 1 lepel honing, 2 scheutjes Solo vloeibaar

Hoe ga je te werk?

Kruid het konijn met peper en zout.

Verhit wat Solo vloeibaar in een grote stoofpot en bak het konijn aan beide kanten goed aan.

Doe er de grofgesnipperde ui bij en stoof even mee. Doe er de bloem bij en kruid met peper, zout en flink wat tijm.

Blus met het bier en de wildbouillon en vul aan met water zodat het konijn helemaal onder komt te staan. Voeg de laurierblaadjes toe.

Laat het konijn anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje. Doe er tegen het einde nog een flinke schep mosterd bij.

Schil de aardappelen en kook samen met de geschilde en in stukken gesneden pastinaakwortels helemaal gaar. Stamp fijn, samen met een scheutje Solo Crèmefine en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.

Schil de peertjes en snij in twee. Verhit wat Solo in een koekenpan en doe er twee eetlepels suiker en een scheutje honing bij. Laat het geheel karameliseren op een zacht vuur en bak dan de peertjes. Draai ze af en toe om. Serveer onmiddellijk samen met het konijn en de pastinaakpuree.

 

 

TIP: voeg wat gemalen kaas toe aan de pastinaakpuree voor extra smaak!

Smakelijk!

Ik maakte het receptje in opdracht van @soloopenkitchen, waar je nog veel meer van mijn – en andere – recepten vindt!