Ik had gisteren een gezellige ‘date’ met deze zoete blondines. ūüėČ

Brownies kennen we allemaal wel, maar deze blondies zijn nog vaak onbekend (en onbemind?).

Deze blondies zijn echt supermakkelijk te maken en een heerlijk tussendoortje of fijn gezelschap bij de koffie.

De blauwe bessen zorgen voor een frisse toets in dit toch wel zoete gebakje met o.a. witte chocoladestukjes in.

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

220 gr gesmolten boter, 280 gr suiker (ofwel neem je allemaal lichtbruine suiker ofwel half kristal/half kandijsuiker, wat ik deed), 2 grote eitjes, snuifje zout, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel vanille extract, 300 gr zelfrijzende bloem, 100 gr witte chocolade, 4 eetlepels bessenconfituur, 150 gr blauwe bessen

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Smet de boter en mix deze samen met de suiker en de vanille.

Voeg al mixend één voor één de eitjes toe.

Spatel er dan de bloem, het bakpoeder en het zout onder.

Breek de reep witte chocolade in stukjes en spatel deze er onder samen met de blauwe bessen.

Bedek een vierkante of rechthoekige bakvorm (20 op 20 of 25 op 25, zoiets) met bakpapier en kieper het deeg erin. Smeer de 4 eetlepels bessenconfituur er boven op en met een vork werk je de confituur wat in de bovenste laag van het deeg.

Bak de blondies voor ongeveer 50 minuten.

Laat afkoelen en snij in stukken.

Zaaalig lekker deze!