Soms geldt toch echt wel (meestal eigenlijk): hoe eenvoudiger, hoe lekkerder het hapje.

Aan dit apérohapje is zo goed als geen werk en – geloof me – het zijn échte smaakbommetjes!

Ik maakte dit hapje in een prettige samenwerking met Boursin. Ik gebruikte daarvoor hun ‘klassieker’, namelijk de Boursin met knoflook en fijne kruiden (vind ik stiekem nog altijd dé lekkerste). Er zijn ondertussen echter ook al heel wat ander smaken aan hun gamma toegevoegd zoals peper, vijgen en truffel.

Maar nu dus dit lekkere hapje even klaarmaken!

Klaar?

Get cooking!

Wat heb je nodig?

10 middelgrote champignons, 1 sjalotje, 1 doosje Boursin, twee plakjes pancetta, paar bieslookstengels

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Borstel de champignons ‘proper’ en verwijder de steeltjes en het binnenste van de hoed, zodat je die zo dadelijk kan opvullen. Alles wat je van de champignon net gesneden hebt, snij je verder in kleine stukjes en stoof je even in een klein pannetje samen met een gesnipperd sjalotje aan in wat olijfolie.

Dan voeg je twee à drie eetlepels Boursin toe en je laat die mooi ‘creamy’ worden in je pan.

Je neemt een kleine ovenschaal en vult de champignons op met het Boursin-sjalot-champignonmengsel.

Je schuift ze voor een 10-tal minuutjes de oven in.

Je bakt ondertussen de sneetjes pancetta lekker krokant en breekt ze in stukjes.

Je haalt de champignons uit de oven en steekt een stukje pancetta in elke champignon en werkt af met wat zwarte peper en een paar bieslookstengels.

Lekkerst wanneer nog een beetje warm geserveerd!

Smakelijk!