Jullie weten allemaal dat ik hou van eenvoudige receptjes en gerechtjes die snel klaar zijn, maar altijd boordevol smaak en kleur zitten.

Deze zomerse veggie pastasalade die ik maakte voor Solo Open Kitchen is een echte topper!

Makkelijk, gezond én snel klaar. Ideaal dus voor een lichte lunch, een gezellige picknick of als sidedish bij jouw zomerse BBQ.

Je kan bovendien eindeloos variëren met de ingrediënten, dus gebruik gerust wat je nog in de koelkast liggen hebt!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 eetlepel Solo vloeibaar

1 courgette

400 gr penne

100 gr erwtjes

150 gr tuinbonen

2 lenteuitjes

3 radijsjes

Voor de dressing:

2 eetlepels Griekse yoghurt

1 eetlepel mayonaise

1 theelepeltje currypoeder

1 scheutje citroensap

Peper en zout

 

 

Hoe ga je te werk?

Breng water aan de kook voor de penne. Kook beetgaar in ongeveer 9 minuutjes en laat afkoelen.

Kook de tuinbonen een 6-tal minuutjes. (Ik gebruikte diepgevroren tuinbonen en ontdeed ze niet van hun grijze velletje (dit heet dubbeldoppen). Als je dat wél eerst wil doen, kook de boontjes dan maar twee minuutjes en gebruik er wat meer.)

Kook de laatste drie minuutjes de erwtjes mee. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken en afkoelen.

Snij de courgette in dunne reepjes met een dunschiller en gril ze in wat Solo vloeibaar. Maak er nadien mooie rolletjes van.

Voor de dressing meng je alle ingrediënten goed door mekaar. Je giet de dressing over de penne en voegt de groentjes toe.

Snij wat lenteui en radijsjes fijn en verdeel alles over de pasta.

Meng alles nog eens goed onder elkaar.

Als laatste leg je de gegrilde courgetterolletjes er bovenop.

Et voilà, klaar!

 

 

Tip: Met de dressing kan je eindeloos variëren. Lekker ook met een mosterd-honingsausje deze pastasalade. En hou je toch van een stukje vlees erbij? Lekkere parmahamreepjes kunnen perfect!