Deze heerlijk makkelijke afbakbroodjes met spek en ei zijn hier thuis een echte hit.

Bij groot en klein. Want superlekker.

Snel klaar en ideaal dus voor een lui zondags ontbijtje.

Ik zet alvast de koffie op. πŸ˜‰

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 afbakpistolets (ik gebruik de keizerbroodjes of speltbroodjes van bij @aldi), 4 (of 8) plakjes spek ,4 eitjes, handjevol gemalen kaas, peper, zout, italiaanse kruiden, bieslook

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Snij de bovenkant van de afbakbroodjes er af en hol ze voorzichtig uit. (het ‘hoedje’ en de vulling gebruik ik niet meer)

Leg één of twee (naar keuze) stukjes spek in je broodje (mag wat over de rand hangen).

Doe er een beetje kaas op en breek dan voorzichtig je eitje er in.

Kruid met wat peper, zout en Italiaanse kruiden en strooi er nog wat gemalen kaas over.

Plaats de broodjes in een ovenschotel en bak ze eerst in 10 minuutjes bruin en dek ze dan af met aluminiumfolie om nog 10 minuutjes verder te bakken.

Haal ze uit de oven en snipper er voor het serveren nog wat bieslook over.

 

 

Smakelijk.