Deze smeuïge ‘baked speculoos cheesecake’ past pérfect bij de herfst en bij… Sinterklaas!

De kids vinden deze taart heerlijk

en helpen maar al te graag om ze te maken (en op te eten natuurlijk!).

Ze werd hier thuis al verschillende keren gemaakt,

dus dat levert af en toe een nieuwe foto op. 😉

Wat heb je nodig? 

220 gr speculoos, 120 gr Solo Patisserie (of boter kan ook), 600 gr roomkaas, 4 losgeklopte eitjes, 125 ml zure room, 60 gr kokosbloesemsuiker (als je dat niet in huis hebt, kan gewone kristalsuiker ook), 2 eetlepels speculoospasta, snuifje zout, en – indien gewenst – een klein (nu ja…) scheutje koffielikeur

Hoe ga je te werk?

Bedek de bodem van een ronde springvorm (23cm) met bakpapier en vet de randen in.

Verwarm de warmeluchtoven op 125 graden.

Je verkruimelt 200 gr van de speculoosjes in de foodprocessor.

Je smelt 120 gr boter of Solo Patisserie in een steelpannetje en je voegt er de kruimels aan toe.

Je giet het mengsel op de bodem van de bakvorm en drukt goed aan (achterkant lepel).

Ondertussen mix je de roomkaas met de suiker. Je voegt er dan langzaam de 4 losgeklopte eieren aan toe en blijft mixen.

Je klopt de zure room los en voegt (eventueel) het scheutje koffielikeur én het snuifje zout toe. Je mengt alles onder het roomkaasmengsel.

Dan voeg je de twee eetlepels speculoospasta toe.

Een laatste keer mengen en dan ben je klaar.

Je kan er nu nog wat van de resterende speculoos (in stukjes) doorspatelen.

Alles in de bakvorm kieperen en ongeveer een drie kwartier rustig laten bakken.

Afwerken doe je met wat je maar wil.

Ik gebruikte o.a. chocoladerozijnen, kruidnoten en stroopwafeltjes.

Ik vind deze taart het lekkerst nadat ze een paar uurtjes in de koeling gestaan heeft, maar je kan ze ook onmiddellijk serveren… indien je niet kan wachten.

In samenwerking met @candicosugarsoftheworld