Ik zocht nog iets lekkers voor bij de koffie tijdens de aankomende feestdagen en werd geïnspireerd tijdens mijn laatste tripje naar Zweden (Malmö).

Daar vind je in heel wat koffiebars namelijk allerlei lekkernijen met saffraan zoals saffranbullar (lekker!!).

Deze ‘saffraanbollen’ van vandaag zijn super easy om te maken en een heerlijke ’treat’ bij je koffie of op het einde van élk feestdiner.

Ik gebruikte de saffraan die ik meebracht uit Malmö, maar ook de lekkere, volle melk ‘van bij ons’.

Als trotse ambassadeur voor Melkmoment sluit ik zo het jaar feestelijk (én lekker!) af.

Voor de afwerking gebruikte ik de ‘gold’ chocolade callets van Callebaut.

Deze zorgen voor het lekkere, krokante, karamel-chocolade laagje rond de bollen.

Wat heb je nodig?

80 gr zachte boter, 10 eetlepels havermout, 3 eetlepels kokosrasp, 2 eetlepels, kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 à 3 eetlepels volle melk, 0,25 gr saffraan, chocoladecallets of een reep chocolade

Hoe ga je te werk?

Je mengt eerst de saffraan met de melk en laat deze even intrekken.

Dan meng je gewoon met een spatel of lepel de zachte boter met de suiker, vanillesuiker, havermout en kokos. Voeg de saffraanmelk toe en kneed met je handen kleine, stevige balletjes.

Zet ze even in de koeling terwijl je au-bain-marie een stuk chocolade smelt.

Haal de saffraanbollen uit de koeling en dompel ze even onder in de gesmolten chocolade zodat ze een mooie coating krijgen. Zet ze nadien terug in de koeling.

Serveer bij de koffie.

Maar zeker ook lekker als tussendoortje!

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Melkmoment/Lekker van bij ons.