Ik maakte onlangs kennis met het vakmanschap van meester-ijsbereider Franklin.

Franklin zet in op het herontdekken van authentieke smaken en maakt het lekkerste roomijs, bereid met artisanale producten van bij ons én zonder toegevoegde suikers. (één portie bevat dan ook minder calorieën dan een banaan – just saying)

Op een vroege lentedag mocht ik mijn collega’s op school trakteren op een potje Franklin ijs.

En óf dat gesmaakt werd! Favorieten waren duidelijk de ‘Belgian speculoos with a hint of sea salt’ en de ‘Creamy summer strawberry’! Zelf was ik fan van de verrassende ‘Belgian cuberdon with pieces of raspberry’.

 

 

Een paar weken later kreeg ik nog een extra-levering thuis (lucky me – I know!) en maakte ik het volgende dessertje: een werkelijk overheerlijke rabarber-aardbei crumble met een bol Cuberdon ijs van Franklin ‘on top’ om het helemaal af te maken. Zàlig.

En zo makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?

5 stokken rabarber, 300 gr aardbeien, 150 gr witte suiker, 50gr bruine suiker, 1 zakje vanillesuiker, scheutje Solo Vloeibaar, 120 gr koude boter in blokjes, een snuifje zout, 4 soeplepels havermout, 200 gr bloem en… ijs!

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Schil de rabarber en snij in stukjes. Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en halveer ze. Smelt wat Solo in de pan en stoof de rabarber samen met de aardbeien, 100 gr kristalsuiker, de bruine suiker én de vanillesuiker op een zacht vuurtje totdat de rabarber gaar is. Giet het fruitmengsel in een ovenschaal.

Kneed de bloem samen met de blokjes koude boter, de havermout, het snuifje zout en 50 gr kristalsuiker tot een korrelig deeg.

Verdeel het over je vruchtenmengsel en bak voor ongeveer 25 minuutjes.

Serveer met een bol heerlijk Franklin ijs.

Ik werkte af met nog wat speculaaskruimels en bevroren frambozen.

Smakelijk!

 

 

Meer info over Franklin ijsjes vind je nog hier.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Glaces Franklin en oSérieux.