Je wil zo tussen de feestdagen door ook wel eens ‘gewoon’ een lekker, makkelijke ovenschotel maken Γ©n eten, niet?

Ik zeker wel!

En deze met heerlijke kabeljauw, prei en grijze garnalen is alvast een echte topper!

De garnalen zijn deze week trouwens in feestpromo bij Aldi en ik ging er dan ook meteen mee aan de slag.

Het gerechtje bleek achteraf zelfs verrassend feestelijk te zijn. πŸ˜‰

 

 

Wat heb je nodig? (4 personen)

4 kabeljauwfilets, 200 gr grijze garnalen, 800 g pureeaardappelen, scheutje room + nog eens 100 ml room,

2 klontjes boter, 1 eidooier, peper, zout, nootmuskaat, 1 ui, 3 dikke preistengels, 150 ml visfond, 100 gr geraspte emmental, 1 eetlepel bloem

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Vet een ovenschaal lichtjes in.

Snipper de ui en stoof ze aan in wat olijfolie.

Was de prei en snij in ringetjes.

Voeg samen met nog een klontje boter toe aan de ui en stoof verder gaar.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Doe de lepel bloem er bij.

Voeg dan de visfond en de 100 ml room toe en laat even indikken.

Leg de kabeljauwfilets in de beboterde schaal, kruid met wat zwarte peper en strooi er de helft van de garnalen over.

Bedek met de preisaus en schuif in de oven voor een kwartier.

Giet de aardappelen af en stamp fijn met een klontje boter, een scheutje room, een eidooier en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.

Haal de ovenschotel terug uit de oven en bedek ze met de puree. Strooi er nog wat kaas over en zet nog 10 minuutjes terug.

Haal uit de oven en serveer meteen.

Strooi nog wat extra garnalen over het bord.

Ik werkte nog af met wat citroen, basilicum en bladerdeegsterren.

Smakelijk!

 

 

Blogpost in fijne samenwerking met @Aldibelgium.