Ja hoor, geen feestmenu zonder een feestelijk soepje!

Dat hoort gewoon in mijn feestmenu te zitten.

Wij zijn dan ook echte ‘soepfans’ hier thuis.

Deze makkelijke, maar superlekkere knolseldersoep wordt door de afwerking een écht feestsoepje,

De gerookte eendenborst die ik bij Aldi vond, geeft een éxtra feestelijke touch aan dit soepje.

Let maar op!

 

 

Wat heb je nodig? (4 personen)

1/2 knolselder, 1 prei, 1 kleine aardappel, 1 ui, 1 teentje look, 1 liter groentenbouillon, 150 gr boschampignons, paar sneetjes gerookte eendenborst, tijm, basilicum, peper en zout, olijfolie, boter

 

Hoe ga je te werk?

Snipper de ui en plet de knoflook.

Stoof aan in wat olijfolie.

Schil de halve knolselder en snij in blokjes. Was de prei en snij in ringetjes.

Schil het aardappeltje en snij in de helft.

Voeg alle groenten toe aan het ui/lookmengsel en stoof nog even verder aan.

Voeg 1 liter groentenbouillon toe en laat rustig garen voor een twintigtal minuutjes.

Mix de soep fijn en kruid met peper, zout.

Borstel de champignons en stoof ze kort aan in wat boter en kruid met peper, zout en tijm.

Schep de soep in je borden.

Doe een schep champignons in het midden van je soepbord.

Rol de eendenborstplakjes mooi op en leg ze in de soep.

Werk nog af met wat basilicum en goeie olijfolie.

 

 

Smakelijk!

Blogpost in smakelijke samenwerking met @aldibelgium.