Ik maakte deze heerlijke cheesecake met aardbeien en kersen op basis van de lekkere volle plattekaas van Campina.

Ik ga het komend jaar aan de slag met hun producten en was al langer grote fan van deze volle kaas. Die wordt nog altijd gemaakt volgens het gekende Brabants recept uit Rotzelaer en bevat geen bewaarmiddelen.

Mijn moeder kwam langs is gluten intolerant, dus maakte ik meteen een glutenvrije versie.

Maar kan dus ook perfect met ‘gewone’ koekjes of vb. speculoos, hรฉ.

(een andere cheesecake-versie met een lekkere brownie bodem vind je trouwens hier en mijn versie van cheesecake met banaan en chocolade is ook nog steeds een topper op deze site, die vind je hier)

Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 200 gr glutenvrije ontbijtkoekjes, 40 gr gesmolten boter

Voor de vulling: 400 gr volle plattekaas, 250 ml slagroom, 1 pakje vanillesuiker, 3 eetlepels kristalsuiker, 3 gelatineblaadjes, 500 gr aardbeien en een handjevol kersen, 50 gr donkere chocolade

Hoe ga je te werk?

Verkruimel de koekjes in je keukenmachine. Smelt de boter en meng samen met de koekjeskruimels.

Neem een springvorm (ik leg altijd eerst een bakpapiertje op de bodem) en druk het mengsel goed aan met de achterkant van je lepel.

Zet even in de koelkast.

Klop de room op samen met de vanillesuiker.

Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water.

Pureer een 10-tal aardbeien met een 10-tal kersen met een staafmixer en verhit zachtjes in een steelpannetje.

Voeg een klein scheutje water toe.

Wring de gelatineblaadjes uit en los ze op in het aardbei/kersenmengsel op een zacht vuurtje.

Klop de plattekaas nu onder de slagroom. Voeg de kristalsuiker en het licht afgekoelde aardbei/kersenmengsel met de opgeloste gelatineblaadjes toe.

Snij nu de andere aardbeien en kersen in kleine stukjes en spatel ze nog voorzichtig door het kaasmengsel.

Giet het mengsel daarna over de bodem.

Laat zeker drie uurtjes (of nog beter een nachtje) opstijven in de koelkast.

Voor het serveren smelt je de chocolade (ik deed dit gewoon snel snel in de microwave) en je dipt er nog wat aardbeitjes en kersen in om je taart mee te decoreren.

En nu… smullen maar!

Ideaal ook voor al je zomerse feestjes die er aan komen!