Tijd om aan het hoofdgerecht van de Roeckiesworld Feestmenu 2021 te beginnen.

En wat voor één!

Deze smeuïge risotto met coquilles en bospaddestoelen is er ééntje om duimen en vingers bij af te likken. Trust me!

Klaar? Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4p.)

1 ui, 1 teentje look, 12 coquilles (uit de schelp en schoongemaakt), 250 gr risottorijst, 75 gr geraspte parmezaan, 2 klontjes boter, olijfolie, 125 ml witte wijn, 1 l groentenbouillon, mengeling van boschampignons (zo’n 300 gr), peper, zeezout, dille

Hoe ga je te werk?

Maak de groentenbouillon goed warm in een kookpot.

Snipper ondertussen de ui en fruit ze aan in een scheutje olijfolie in een grote hapjespan.

Voeg de risottorijst toe en bak even mee aan.

Giet er de wijn bij en roer tot de wijn is opgenomen.

Doe er dan telkens een pollepel hete groentenbouillon bij en roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. En dat herhaal je tot de rijst gaar is.

Dan plet je het teentje look in een andere pan en je stooft dit even aan in wat olijfolie voor je er de boschampignons aan toevoegt.

Je bakt de paddestoelen kort aan.

Meng nu nog de parmezaan door de risotto samen met het klontje boter en kruid met wat zwarte peper.

Dep de coquilles droog en bak ze kort langs beide kanten aan in een scheutje olijfolie en een klontje boter.

Schep wat risotto op de borden, leg er telkens 3 coquilles op en serveer er de gebakken boschampignon bij.

Werk nog af met wat dille en wat zeezout.

Ik serveerde er ook nog een parmezaankoekje bij.

(gewoon wat gemalen kaas en gemalen parmezaan gebakken in de oven in een kerstvormpje.)

Smakelijk!

(En ja, soms zitten tijdens het hoofdgerecht ook nog gewoon aan de bubbels… #clicquotlovers)