En we zijn weeral vertrokken!

Het ‘Roeckiesworld Feestmenu 2022‘ gaat van start.

Vorige edities vind je makkelijk terug door in de zoekbalk bovenaan gewoon ‘feestmenu’ in te typen.

Ik koos bewust dit jaar voor eenvoudige, vrij klassieke gerechtjes omdat ik dat nu eenmaal zelf graag eet met Kerst. 😉

Dus dan weet je meteen wat te verwachten: lekkere, maar bovenal eenvoudig te maken feestgerechtjes à la Roeckiesworld.

Het Feestmenu 2022 kwam dit jaar trouwens tot stand met medewerking van Collect & go.

Zij zorgden ervoor dat ik alle ingrediënten makkelijk van thuis uit op mijn boodschappenlijstje kon zetten en nadien kon afhalen. Easy!

Merci alvast voor de fijne samenwerking.

We vliegen er vandaag meteen in met een eenvoudig, fris hapje met krab, grijze garnaal (vis van het jaar, remember?) en wasabimayo.

De ‘vulling’ is super eenvoudig te maken en de kroepoek kan je makkelijk à la minute besmeren en dan meteen serveren.

Lekker met een een glaasje punch erbij!

Wij mochten alvast eens voorproeven van een heerlijke punchbowl van bij onze favoriete cocktailbar Stills in Aarschot.

Daar kan je met de feestdagen je eigen punch + bowl (moet je achteraf terug bezorgen) bestellen. Wij vonden deze punch met o.a. bruine rum, citroensap en kaneel-steranijssiroop alvast fantastisch lekker.

Aanrader dus!

Wat heb je nodig?

een zakje kroepoek, 75 gr gepelde grijze garnalen, 150 gr krab uit blik, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel zure room, 1 theelepel citroensap, peper en zout, toefje wasabi, paar takjes peterselie en dille

Hoe ga je te werk?

Je laat het krabvlees eerst even uitlekken.

Snipper de peterselie in een glaasje.

Je mengt dan de mayonaise met de zure room, het citroensap, de wasabi, de peterselie en je kruidt met peper en zout.

Door meer of minder wasabi toe te voegen, kies je zelf natuurlijk hoe pittig je dit maakt.

Schep er het krabvlees en de garnalen onder.

De vulling op de kroepoek lepelen doe je best vlàk voor je gaat serveren anders wordt de kroepoek misschien wat wak.

Afwerken doe je nog met een takje dille.

Lekker ze!