Sommige toestellen zijn écht onmisbaar in mijn keuken. De superhandige Braun MultiQuick 9 is er daar zo één van. Ik gebruik hem al jaren en ben oprecht fan!

Er is momenteel een speciale Braun 100 years -edition te verkrijgen. (met 5 jaar garantie!)

Voordelen zijn onder andere de stevige Duitse bouwkwaliteit, de splash-control (I loooove that!!) en de handige standaard die er nu bij zit.

Ik ging maar al te graag aan de slag met de MQ9 en maakte dit eenvoudige maar lekkere bloemkoolsoepje afgewerkt met kervelolie, room en geroosterde sesam.

Get cooking!

Wat heb je nodig?

1 bloemkool, 2 uien, 2 preistengels, 1 kleine aardappel, 2 groentenbouillonblokjes, 1,5 l water, peper, zout, bosje kervel, goeie olijfolie, klontje boter, 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Hoe ga je te werk?

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snij de roosjes los.

Snij de uien in stukjes en stoof aan in wat olijfolie en het klontje boter.

Was de prei en snij in ringetjes.

Stoof eventjes mee aan.

Schil het aardappeltje en snij in twee. Voeg toe.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en overgiet met het water.

Verkruimel er de bouillonblokjes over en breng aan de kook.

Ondertussen maak je de kervelolie door de kervel samen met een paar goeie scheutjes olijfolie en een snuifje zout te mixen tot een groene, dikkere olie.

Wanneer je soep klaar is, haal je er een paar roosjes eerst uit die je nadien in je borden kan leggen en dan mix je de rest fijn. (in mijn geval dus met de handige Braun MultiQuick 9)

Kruid met peper en zout en schep in een bord.

Werk af met nog wat bloemkoolroosjes, eventueel een scheutje room, wat geroosterde sesamzaadjes en een paar schepjes van je kervelolie.

Smakelijk!