Voor de Week van de korte keten ging ik langs bij De Buurderij.
Het is onderdeel van Boeren en buren waar je fruit, groenten, vlees of zuivel online kan bestellen en kan het dan op bepaalde tijdstippen gaan afhalen.
Alles wordt geleverd door lokale producenten. Lekker van bij ons dus. 😉
Ik kocht er zo o.a. een heerlijk groentenpakket en daar zaten dus pastinaken en wortels in.
Tijd voor een lekker soepje!
Klaar?
Get cooking!
Wat heb je nodig?
400 gr pastinaak, 1kg wortelen, 1 liter water, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 bouillonblokjes, zeste van 1 citroen, 6 eetlepels broodkruim, handjevol peterselie, 5 muntblaadjes, olijfolie, peper en zout
Hoe ga je te werk?
Snipper de uien en fruit ze samen met 1 teentje knoflook aan in een grote pot met een flinke scheut olijfolie in.
Schil de pastinaken en wortelen en snij ze in grove stukken.
Stoof kort mee aan vooraleer je er het water met de bouillonblokjes opgiet.
Kook ongeveer voor 20 minuten met het deksel op de pan.
Maak ondertussen de garnituur door het broodkruim samen met één teentje look, de citroenzeste, de munt, de peterselie en een klein scheutje olijfolie fijn te malen in een blender.
Haal de soep van het vuur en mix ze mooi door. Kruid nog met peper en zout en serveer samen met een goeie lepel van het kruidenmengsel.
Is je soep iets té dik, leng dan aan met wat water.

Smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met Lekker van bij ons.