Ik hou enorm van eenvoudige receptjes en gerechtjes die snel klaar zijn, maar altijd boordevol smaak en kleur zitten.

Soms moet het snel gaan in de keuken. Zeker in een druk gezin als het onze. En dan komt deze verrassende kip curry met gebakken appeltjes die ik maakte voor Solo Open Kitchen als geroepen! De appeltjes geven een lekkere zoete toets aan je gerecht.

Makkelijk, snel, lekker én met maar 5 ingrediënten… een absolute winner dus!

 

 

Bereidingstijd: 20 minuutjes

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen): 2 kipfilets, 2 eetlepels Solo Vloeibaar, één potje currysaus, 2 jonagold appelen en 2 kopjes basmatirijst

Hoe ga je te werk?

Breng water aan de kook en kook de rijst in 10 à 12 minuutjes gaar.

Snij de kip in hapklare stukjes en bak ze goudbruin in een eetlepel Solo vloeibaar. Kruid met peper en zout en eventueel ook wat kippenkruiden. Zet even opzij.

Schil de appeltjes. Snij in stukjes en bak mooi zacht in een eetlepel Solo vloeibaar.

Warm de currysaus op in een kookpot en voeg op het laatste de gebakken kip en de appeltjes toe.

Serveer de kip curry bovenop de rijst en werk eventueel af met wat verse koriander.

 

 

Tip: Ben je fan van warm fruit? Niets houd je tegen om toch ook nog wat ananasschijfjes toe te voegen! Lekkerrrrr! 😉